Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 20 mars 2012

Imma

Det finns definitivt tillfällen när man inte har en aning om vad ens matte håller på med, trots att man tror att man har någorlunda kontroll över henne... och ett sådant tillfälle inföll igår. Gammelmatte och matte talade om för oss katter att de skulle åka till IKEA i Örebro, eftersom gammelmatte behövde lite saker till sitt badrum och vardagsrum, och det var väl helt i sin ordning - det tar väl ungefär en timme dit, en timme där och sedan en timme hem igen. Tror ni att de kom hem efter tre timmar? Givetvis inte. De kom hem klockan 2 i natt!

Det blev så klart strängt förhör, trots den sena timmen, och efter att jag hade pressat matte lite kröp det fram att de hade sprungit på Linnsens, Franks och Lurrvars matte på IKEA och både fikat med henne och gått med runt och "ögonshoppat", som matte behagade kalla det. Det där "ögonshoppandet" hade förstås gått över styr - ja, Linnsens matte köpte väl i stort sett bara kastrullerna hon hade kommit för, men matte köpte en badrumsmatta och en tvättvagn också. Sistnämnda pryl förvånar mig i.o.f.s. inte, eftersom matte är tokig i att vistas i tvättstugan... *suckar djupt*

Hur som helst bestämde de sig för att åka hem till Linnsen för att äta middag med hennes matte och lillhusse, men tydligen är det så att Linnsens matte tycker inte om att laga mat så hon hade ingenting hemma - vilket förstås medförde att de måste börja med att handla mat. Och är det något matte älskar, så är det att handla mat! Det är på sätt och vis gammelmattes fel... sedan hon blev så där sjuk som hon är, sysslar matte nästan inte med annat än att klura ut bra måltider som hon sedan står hemma och "komponerar" för att gammelmatte skall må bra. Jag jamar bara det, släpp inte lös matte i en matvaruaffär! Men det var precis vad gammelmatte och Linnsens matte gjorde... och mitt i den där affären sprang de oförhappandes på Mimmis, Chickos, Tarzans och Sessans matte och husse, som de givetvis måste stå och prata med en stund. Och sedan åkte de hem och lagade mat i flera timmar, tydligen, och åt ännu längre... för, som jamat, de kom inte hem förrän miss i nassen. Puh!

Idag var de rätt avslagna när de vaknade, kan meddelas. Men framåt eftermiddagen fick jag i alla fall ut dem genom dörren för att åka och köpa VIKTIGA saker - alltså inte sådant som badrumsmattor och toalettpappershållare, utan kattmat, kattsand och pellets. Det gäller verkligen att ha klon i ögat på matte så att hon sköter sina främsta plikter...

8 kommentarer:

 1. Det var väldigt vad era människor ägnade sje åt umgänge då.
  Min matte går i affärer under vapenhot ungefär. Eller hon måste ju ibland för att få hem saker tyvärr

  SvaraRadera
 2. Vår matte tycker om att handla mat, men IKEA???
  Vi säger som Sigge Svamphund, möjligen under vapenhot, men kanske inte ens då... Hon sitter framför datorn oftast om hon ska handla annat än mat till oss alla och kattsand.
  Matte och gammelmatte hade en extra trevlig dag hos Linnsen och det är huvudsaken!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Synd att matte, husse och stora husse bara åkte till Elgiganten i måndags då, (andra änden av området där IKEA ligger) annars kanske ni hade sprungit på mer folk. Nästa gång får du påminna dina mattar om att de lovat att säga till matte någon gång när de åker till IKEA! Kul att ni hade en superrolig dag!

  Tass, Wikki.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag visade mattarna vad du tassat ner, skämdes de... för de hade GLÖMT det där löftet! Men det blir säkert fler resor, för våra mattar gillar IKEA skarpt (de älskar möbler och inredning, även om de inte köper dyra saker). Men är det ändå inte märkligt att träffa på så många kattvänner på samma dag så där alldeles oplanerat?

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 4. Det låter som om mattarna hade en härlig dag! Fast - ni borde nog ta ut dem i sele, så de inte drar iväg SÅ långt och länge!!!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Man förstår ju att de hade trevligt ihop, men man får ju inte glömma sina allra viktigaste plikter för det - katterna som sitter hemma och väntar. Nåjam, nu är de i alla fall hemma igen. Hoppas nu bara att de håller sig där ett tag.

  SvaraRadera
 6. Vilket nattsudderi!!!! *stora ögon*
  Hoppas i alla fall att människorna hade kul när de var ute och "roade" sej. Jag förstår det där med ögonshoppande som går över styr - jag brukar höra det här med ibland. Men just nu håller vår människa hårt i plånboken eftersom hon är sjukskriven igen och då blir det inte så många pengar ner i plånboken.

  SvaraRadera
 7. Våra mattar höll också hårt i sina plånböcker berättar dom, men det vi köpte var sådant som vi hade planerat i flera månader och som behövdes till huset, som t.ex. en toarullehållare, ett mopp-huvud, lådor och pärmar o.dyl. och att sådant är både bra och billigt på IKEA och mat skulle vi ju ändå månadshandla så det var inga onödigheter som inhandlades och resan betalade sig i att massor blev gjort som de planerat sedan länge och frysen är fylld.

  Tassis

  SvaraRadera