Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 2 mars 2012

Philemon

ÄNTLIGEN fick jau gå ut! Pau eftermiddan tyckte matte att jau var "väl studsig", vau nu det betyder, och så öppnade hon te min fina kattgård så att jau fick gå ut i solskenet. Det var gott, det! Imma försökte osse ta saj ut, men jau sa att det var min gård och då blidde jau utjamad - kan ni tänka, hon paustod att gården är till för ALLA katter i huset... men det tror jau vau jau vill om. Det skulle ju betyda att Sagge osse fick gå ut där?!? Ou naj, ente med min tass att HAN får va i MIN gård!

Det doftar så GOTT ute nu...!


... fast det har blitt stökigt i gården, med saker som
har blåset in. Matte får städa!


Och så vill matte att jau visar en bild som hon tog på ICA Maxi i Skövde i förra vickan, men som hon ente fått ur kameran förrän ida:

Påskmust i februari?!? Ente det väl tidigt?


Nåjam, nu förbereder saj våra mattar för morgondagen. Di ska åka te Örebrou för att träffa era hussar och mattar på nån kattutställning där. Har jau birättat att jau har varet utställd? Och fick pris osse, självklart, för jau är ju en så snygg kille. Men eftersom jau är en blygsam natur - det är ALLA skauningar, för om vi ente va det skulle di andra känna saj underlägsna - har jau dragit maj tillbaka från rampljuset. Och jau skryter ALLRI om att jau egentligen heter HEADLINES... jo, min själ, det staur i mina papper!

Matte hilsar att det ska bli jätteroligt att möta alla dem som kommer te Örebrou i morgon. Di ska ha mad med saj, så att di kan stanna länge... ja, utan redit med mad kommer man ente långt...

10 kommentarer:

 1. Härligt att gå ut, utan en massa kallt, vitt under tassarna. Fina bilder på dig, du är en stilig kille du! Hoppas att mattarna får en trevlig dag imorgon! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Kul att du fick vara ute lite i solen, men du måste nog finna dig i att rastgården är till för ALLA katter i klostret, ÄVEN Sagge ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Såå himla härligt det ser ut finis! Här har vi en STOR balkong istället där vi kan gå ut och mysa och promenera och kika ut utan att bli påkörda eller jagade.. Sånt gillas av oss! Nosbuffar och Gos

  SvaraRadera
 4. Måste vaura härlit att hau en sånn fin rastgård att tassa ut i !
  Jau har misst nannat hela dagen , så nu är jau pigg o allert hela kvillen :)
  Håppas era mattar får en jitte trevlig dag i Örebro imorrn !
  Hau det så gottigt :)

  SvaraRadera
 5. Jau igen :)
  Min matte sajer att det aldri kan vaura för tidigt med Påsk must !!!

  SvaraRadera
 6. Ja, Philemon, det där med "mad" är jamarviktigt för oss skauningar!
  Du har väl osså hört va´man säjer om mad här. De´ ska va´ möen mad å goer mad å mad i rättan tid.
  Om översättning behövs, så kan vi bistå med den.
  Nosbuffar
  M & V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, men det är ju precis vad jau försöker jama te mattarna jimt och ständigt - men di förstår ente hur viktigt de är med mad för en skaunepaug!

   Brouderstass från Philemon, alltid hungrig.

   Radera
 7. Visst är det härligt nu. Har vårkänningar, det är något visst med mars trots allt. Det där med marskatt går nog aldrig riktigt ur oavsett om man är kattererad eller inte.

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Tänk att innan blogghjälpen lärde känna dig Philemon hade hon ingen aning om att katter har dialekter! *tar sig för pannan*.

  SvaraRadera
 9. Philemon får mig att tänka på Ranelid av någon anledning.
  Fast Philemon har inte total hybris.

  NU, imorse har jag varit på posten!!! ;-)

  SvaraRadera