Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 31 mars 2012

Imma

Det finns bara en sak jag avskyr mer än när matte packar, och det är när hon tar fram snabeldraken. Och idag har den varit framme hela dagen! *suckar* Hon började med att få gammelmatte att bära över Sagge till novisiatet... fast det lär nog vara sista gången, för det blir så bråkigt där borta varje gång och husisarna helt enkelt vill inte acceptera Sagge, verkar det som... och under tiden de var borta passade matte på att storstäda i hans rum: snabeldraka, skura, plocka undan o.s.v. samt vädra. Det går inte att vädra när han är där, för det finns inget fönster - bara en glasdörr ut till en oinnätad balkong. Philemon var med nästan hela tiden, utom när snabeldraken matades, så jag hade det rätt lugnt här nere i vardagsrummet ett tag. Tyvärr var det taget kortvarigt, för när matte var klar där uppe kom hon ner och matade snabeldraken här i bottenvåningen också. Sedan skurade hon överallt så att man blev blöt om tassarna vart man än gick... hon säger att hon inte kan åka till storsta'n med gott samvete förrän städningen är klar, för sedan blir ju gammelmatte ensam med allting här hemma ända till långfredagen.

Tack för alla era tröstejam inför mattes resa! Det känns skönt att veta att ni finns i alla fall, medan matte är borta, och så har jag ju gammelmatte och... ehrm... Philemon kvar som sällskap, förstås. Samt Sagge i övervåningen och husisarna på andra sidan ena väggen i vardagsrummet. Så ensam blir jag ju inte... och gammelmatte har lovat att sova i mattes säng, så att jag får ligga under täcket hos henne om nätterna. Alltid något!

1 kommentar:

  1. Jag tycker INTE heller om Snabeldrakar , håller fullständigt med dig där Imma om att dom är värre än packade väskor !
    Så skönt att höra att Gammelmatte lovat att sova i din mattes säng nu när hon ska vara borta ett par dagar :)

    SvaraRadera