Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 26 mars 2012

Imma

Idag har Det Stora Experimentet pågått hemma hos gammelmatte nästan hela dagen. I morse fick hon nämligen nog av Sagges jamanden efter sällskap och bar resolut över honom i en transportkorg till novisiatet. Jag vet inte om det finns rätta sätt och fel sätt att presentera en ny katt i en hel kattgrupp, men gammelmatte släppte helt sonika ut Sagge i vardagsrummet och satte sig att bevaka det hela medan hon donade med sina tittskåpssaker... och enligt de rapporter vi fick hit, handlade det framför allt om att sex katter höll sig så långt ifrån varandra de kunde medan det västes och frästes en hel del. Argast verkar Jenny och Rafael ha varit, och för säkerhets skull gick matte över och klippte klorna på gänget för att inte eventuella slagsmål skulle bli alltför allvarliga. Ni har väl hört det där uttrycket att "arga katter får rivet skinn"? Nåjam, nu kan jag jama för er att det inte stämmer... den enda som fått rivet skinn idag är matte! Hon är alldeles strimmig på armarna efter att ha kämpat med katter som inte alls ville få klorna klippta... men hon säger att det är okej och att ingen av reporna är farlig, så jag antar att det inte är någon ny antibiotikatt-kur på gång.

Framåt kvällskvisten var både gammelmatte och noviserna rätt trötta, så gammelmatte gav upp experimentet för idag och bar tillbaka Sagge hit. Egentligen hade hon hoppats få sova hemma, men hon tror inte att det är dags än... husisarna måste nog få mer tid på sig att vänja sig vid Sagge först, och gammelmatte måste hålla koll på att de inte börjar slåss på allvar.

4 kommentarer:

 1. Oj, oj! Men det blir nog bra så småningom! Tufft gjort gammelmatte! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vi håller alla tassarna för att de blir kompisar!
  Tack så jättemycket för igår, det var jamarskoj att ni och alla andra kom på mitt party. Jisses vad roligt det var och vad alla svängde sina lurviga halva natten. Jag tror bestämt att ni var sist att tassa iväg strax innan mattes väckarklocka ringde imorse. Tur att hon inte är lättväckt... *fnissjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Vi hoppas att fräsningarna bara kommer nu inledningsvis. Om kloklippning brukar ju katter och tvåbeningar ha delade åsikter, men i det här fallet var det nog bra. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Hoppas att det löser sig.
  Den är inte bra att höja tassen mot andra missar.
  Nosbuff

  SvaraRadera