Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 10 juni 2013

Imma

Tidigt, tidigt i morse upptäckte vi det. Fällan hade slagit igen! Men...?!? Det var inget djur i den?!? Matte gick ut och undersökte fällan noga, men allt verkade intakt och den enda förklaring vi kan komma på är att den som var inne och smakade på makrillen var så stor att luckan aldrig kunde slå igen... eller så liten att den kunde ta sig ut i den smala springa som finns precis ovanför trampplattan. Jam, ni vet, den där plattan som djuret trampar på så att luckan slår igen bakom. Märkligt! Nu har dock matte gillrat fällan igen med ny makrill, och jakten på den förrymda klosterkatten fortsätter.

Matte säger att vi nog måste bereda oss på att det här kan ta tid - lång tid. Och hon är bekymrad över att Assar är någonstans där ute där det också finns lodjur, vargar, rävar och havsörnar... men vi MÅSTE tro på det bästa och be Skaparkatten hålla sin tass över Assar så att han kan komma hem igen!

Vi är lite oroliga för Sixten också. Han har aldrig varit utan Assar, för de är födda tillsammans, och han ser lite ledsen ut nu... sitter och försjunker i tankar mest hela tiden. Mattarna pratar mycket med honom och gosar så att han skall känna sig älskad för sin egen skull, för vet ni, när man hela tiden har gått i par med någon kan man börja känna sig som bara en halva... och om då den andra halvan försvinner, mår man inte bra. Så vi jobbar hårt på att få Sixten att känna sig hel även utan Assar.

4 kommentarer:

 1. Vi fortsätter att hålla tassarna och prata med Skaparkatten. Assar kom hem nu!! Styrketassar

  SvaraRadera
 2. Förstår att ni är oroliga och delar verkligen med er, men försök att inte låta fantasin skena iväg utan keep cool kära vänner... Kanske Sixten känner av er oro också? Assar är i god form och inte gammal så han kan nog hinna undan och gömma sig om det skulle behövas? Calma, calma!!! Bon Courage!

  SvaraRadera
 3. Ni är så tappra, det måste vara väldigt påfrestande att inte veta när Assar ska komma tillbaka. Men tillbaka ska han, frågan är som sagt bara när!
  Många styrkekramar och tassklappar

  SvaraRadera
 4. Uschjam så oroliga vi är för stackars Assar och nu även för Sixten. Det är bra att ni visar hur uppskattad han är hemma.

  SvaraRadera