Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 14 juni 2013

Imma

Idag har mattarna hängt på djurhemmet... och det hade jag kunnat klura ut även om matte inte hade berättat om det, för kameran var full av kattbilder när de kom hem! Och efter-som de här missarna behöver nya hem, tänkte jag visa upp några av dem här... kanske ni vet någon som vill ha en eller ett par underbara missar att dela livet med?

Den här blågrå killen tyckte vi var väldigt lik Rafael!

Enögda Lycka föll för matte, som givetvis föll för henne!

... men det var den här ärrade kämpen som fullständigt
la beslag på matte (ser ni förresten killen bredvid? Han
var visst jamarlik Viska!)

Kattungar finns det gott om just nu, eftersom
djurhemmet fått ta hand om ett vanvårdsfall med 33 st
katter alldeles nyligen

De här katterna har dock haft tur - de är kompisar och
har just tingats till samma hem (en kille som älskar katter)!
Ser ni förresten den vita ringen på ena kattens svans?

I övrigt har det inte hänt så värst mycket att jama om... det regnar, vilket vi tycker är bra för då kanske Assar tröttnar på utelivet och kommer hem igen. Sixten har i.o.f.s. hämtat sig från den första chocken att "tappa bort" sin bror och börjar bli mer social, pratsam och tillgänglig för mattarna att gosa med... han kanske behövde frigöra sig från det (alltför?) starka bandet med Assar? Men Jenny känner sig misslyckad som bolis, eftersom hon inte "har lyckats skydda kattgruppen" som hon jamar. Jag jobbar mycket på att få henne att inse att det inte är hennes fel att doften av sommarnatt blev en för stark frestelse för Assar och jag hoppas att hon begriper att det finns sådant där varje katt måste ta ansvar för sig själv. Det var förstås dumt av matte att inte se till att dörren var stängd, men det kan inte Jenny lastas för...

Sist, men inte minst, har jag ett tråkigt meddelande till er som tänkt sammanträffa med våra mattar på NERK:s utställning i Örebro i helgen: tyvärr kan mattarna inte komma som de hade planerat, eftersom gammelmatte måste stanna hemma och vila sig. Hon har fått vätska i kroppen av värmen och det har drivit upp blodsockret, så hon skall inte anstränga sig... men vi önskar er alla en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar