Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 11 juni 2013

Imma

Fortfarande ingen Assar, och ingen rör maten i buren. Matte börjar misstänka att Assar kanske inte gillar makrill, så hon tänker byta till tonfisk istället... det luktar lika starkt, och är ett "säkrare kort", enligt henne.

Tack så jamarmycket för ert stöd och era uppmuntrande jam! Vi försöker ta det lugnt och tänka att Assar helt enkelt bara njuter av luffarlivet ett tag i det här sköna sommarvädret... när det inte längre har nyhetens behag, kommer han nog hem igen. Har inte fundilerat så mycket på hur vi katter gör när vi vandrar omkring ute, faktiskt... följer vi våra egna lukt-spår tillbaka, kanske?

Mitt i oron för Assar har matte fått en annan katt att oroa sig för - Philemon har betett sig konstigt hela kvällen, ville inte ha middag (!!!) och rör sig i slow motion. Matte tror att han har fått för mycket sol... fast först klämde och kände hon på honom över hela kroppen för att se om han hade gjort sig illa, och hon bände t.o.m. upp munnen på honom för att gräva omkring därinne med ett finger (urk!) när han inte ville ha sin middagsmat (tonfisk). Jam, det är verkligen inte likt honom, för som alla skåningar äter han friskt. Å andra sidan blev det mer till mig i kväll... och jag slapp freda min egen portion för hans attacker. Dessutom, när matte bjöd på sticks en stund senare, åt Philemon upp alla sina bitar - så det kan inte vara alltför mycket fel på honom. Nu tror matte att han piggar på sig under natten, när det är svalare inne, och i morgon blir det inget solande i kattgården för hans del. En vit katt med supertunn päls måste nog vara lite extra försiktig i det här starka sol-skenet, jamtar jag.

3 kommentarer:

 1. Jag grunnar på var Assar kan vara. Jag undrar om han inte är i närheten i alla fall. Har ni kollat vind och källare? Skrubb? Skjul, garage etc. Dumma frågor, för det har ni säkert. Jag menar bara att katter är luriga och kan snika hem precis lika fort som de kan sticka iväg. När Nisse försvann när han var liten och för första gången i Sverige så anlitade jag tom en välrenommerad katt-talare som zoomade in på honom. Jag är tveksam till det där men jag var milt sagt desperat. Hem kom han ju efter tre-fyra dygn som sagt. Hoppas att Assar inser att borta bra men hemma bäst!!! Hoppas att Philemon kryar på sig...

  SvaraRadera
 2. Fortsätter att hålla tassar och tummar i kors här för att Assar ska tröttna på utelivet och tassa hem istället !!
  Matte säger att sånna tunhåriga katter som du Imma och Phille ska nog akta så att ni inte bränner huden när ni är ute i solen. Matte har läst att sånna där nakenkatter ska smörjas in med solskyddskräm innan dom vistas ute i allt för mycket sol.

  SvaraRadera
 3. Håller tazzar och klor för er! Tazz&Kram

  SvaraRadera