Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 1 juni 2013

Matte

Med Immas tillstånd lånar jag bloggen för att berätta att gammelmatte, Belle och jag idag har tillbringat hela eftermiddagen i Kristinehamn, där Djurskyddet Kristinehamn hade sin årliga storloppis. Min uppgift var att hjälpa till att packa ihop det som blivit över, men också att samla på mig sådant som vi (gammelmatte och jag) tror oss kunna sälja på andra loppisar - vi bor ju lite varstans, vi som är engagerade i djurskyddet, och har loppisar på annat håll där vi kan få in pengar till framför allt djurhemmets verksamhet. Under tiden hade Belle och gammelmatte picknick i gröngräset vid kanalen (ån Varnan) som löper rakt genom staden och mynnar ut i Vänern. Det var så varmt och soligt att jag fick titta till dem emellanåt, så att de inte mådde dåligt i hettan... vilken sommar! Och så roligt att vädret var så fint just idag, när vår loppis bredde ut sig över ovanligt mycket mark. Nu hoppas jag bara att vi också sålde bra, för loppisverksamheten står för en stor del av ekonomin bakom det vi vill göra.

Mitt i folkvimlet träffade vi Max' och Måns' husse och fikade en stund med honom. Det var gammelmatte som hade stämt träff med honom, eftersom han ville överlämna en present till henne... han är verkligen en snälling, den killen! Belle är också mycket förtjust i honom och sitter gärna i hans knä... ja, hon gjorde överhuvudtaget succé och fick gosa med många människor idag.

Mindre roligt var ett telefonsamtal jag hade med Linnsens, Franks och Lurrvars matte innan vi åkte till Kristinehamn. Lurrvar är nu så sjuk att det handlar snarare om timmar än dagar innan hon måste låta honom vandra över Regnbågsbron... och jag delar mattes smärta, för jag vet hur fasansfullt svårt det är! Lurrvar är sjuk på nästan exakt samma sätt som Aragorn var, även om Aragorns sjukdomsförlopp var mycket snabbare, och jag kommer ihåg varenda detalj från den där sista veckan i hans liv... *suckar djupt* Så mina tankar, böner och hjärtesuckar går oavbrutet till Örebro idag.

8 kommentarer:

 1. *voff*
  -Trassla här.
  Följer faktiskt fortfarande noggrant vad som händer er kissekatter...och en VOVVE!
  Trassla har sett att Max och Måns bor nära ett ställe där husse och matte brukar plocka konstiga bruna klibbiga saker på höstarna. Mysiga omgivningar där jag brukar få voffa runt löööös, när det är tillåtet för vovvar, såklart.
  Trassla ledsen över liten sjuk fluffig kissekatt. *snyft*
  Trasslas lillmatte går i skola nära loppiset. Matte hade inte tid att åka dit idag.
  Trassla tycker att det är intressant att det bor så många i närheten.
  *voff*
  Trassla vill att alla ska må bra!
  *vift vift vift*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Trassla, så roligt att höra av dig! Vi undrade hur det var med dig, för vi bryr oss om våra vänner. Så ni bor här i närheten? Synd att din matte inte kunde komma till loppisen, men det blir fler och matte är ofta i Kristinehamn för att vara på djurhemmet m.m. Ja, Max och Måns bor numera alldeles nära oss, det är bara några mil mellan, för deras husse jobbar i Karlskoga.

   Tass från Imma, abbemissa.

   PS. Vi har inte hört mer om Lurrvar, men matte säger att hon inte tror att han lever särskilt länge till, tyvärr... det är mycket sorgligt, för Lurrvar är en ung katt! DS.

   Radera
 2. Trassla mår bra *vift vift vift*
  Skulle vilja dela med mig av må-braet till små sjuka kissekatter!

  Vi brukar brumma förbi ibland, på utflykter.
  Åråsmynningen tycker mina tvåbeningar om. Jag gillar ALLA ställen som jag får nosa runt på...lös eller i koppel.
  Bara jag får vara med min flocḱ, är jag nöjd *vift vift vift*
  Vänliga tassar från Trasslavovven!

  SvaraRadera
 3. Vi läste precis på Wikkis blogg att Lurrvar har vandrat över regnbågsbron ikväll. *tårar på nosen*
  Vi tänker mycket på Matte Karin, lillhusse, Linnsen och Frank.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. *voff*
  Wikki dementerar och är skamsen...stämde inte med uppgifterna.
  *voff*
  ...känns ändå trist, vet att det bara går åt ett håll. Snart.
  *sloksvans*
  Trasslavovven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Wikki visste vad som hänt, men Lurrvars matte bad att få vara den första som berättade om det så Wikki drog tillbaka sitt vackra inlägg. Det kommer säkert igen snart!

   Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera
  2. *snyftvofffffff*

   Förstod det nyss...

   *hänger med huvudet*

   *vänlig slick och vift*

   Trasslavovven

   Radera