Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 31 maj 2013

Imma

Den där Belle-hunden är en märklig varelse... vet ni vad jag har upptäckt? Jo, om någon av husisarna bråkar med Philemon eller mig, så går hunden emellan! Matte skrattar och säger att vi har fått en vakthund som tar tass om oss - fattas bara att jycken börjar tvätta en också, för hon har en enorm tunga i den där långsmala nosen. Den syns särskilt när hon äter, för det säger bara "slurp" så är hennes portion slut... och den är ändå minst tio gånger större än de portioner vi katter får. Blir man slickad av henne antar jag att man blir våt över hela kroppen samtidigt *ryser*.

Nåjam, nu var det inte det jag skulle jama om, utan om dagens tårtbak. Gammelmatte har bakat tårtor hela dagen och det är inga sådana där med en massa grädde på, utan ser mer ut som ett slags gigantiska kakor i flera lager på varandra. Degen var inte alls dum *slickar morrhåren*, fast matte sa att man måste vara försiktig, för man kan visst få ont i magen om man äter för mycket av den. Tårtorna skall vara till gammelmattes fest nästa torsdag, som ni kanske förstår... och det skall alla de goda stekarna och köttfärslimporna och andra godsaker som matte lagat, också. Vi har blivit lovade att få smaka när det är dags, och det ser jag verkligen fram emot...! Jam menar, är det fest så skall väl vi katter också få vara med?!?

Å, nu kom jag på en annan sak om Belle som jag måste jag få berätta *fnissar busigt* - det händer att hon använder Philemons sandlåda! Ni förstår, hon avskyr när det regnar ute... men hundar måste gå ut för att kissa och bajsa... fast Belle har kommit på hur hon skall göra, för hon kravlar in i Philemons sandlåda och uträttar sina behov där istället så att hon skall slippa gå ut och bli blöt!

3 kommentarer:

 1. Belle är en smart jycke!
  Bra att hon tar er i försvar mot husisarna. Fast ni FÅR nog vara beredda på att hon kommer att vilja tvätta er också snart *fniss*
  Jätteklyftigt att hon använder sandlådan när hon INTE VILL gå ut med matte i regnet!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Vilken genial liten hund. Verkar vara mycket sympatisk!!!!

  SvaraRadera
 3. Det låter som om gammelmatte gör jamargoda tårtor! Klart ni ska smaka av allt också, ni tillhör familjen! Lite motvilligt måste jag jama att den där Belle verkar ganska smart, för att vara skällis. Jam menar, vi katter förstår ju direkt vad en sån låda är till för, men det brukar ju inte skällisar göra.

  SvaraRadera