Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 30 maj 2013

Imma

Nu börjar matte bli så där fånig som hon blir varje sommar. När vi andra njuter av solen och värmen så mycket vi bara kan, börjar hon tillbringa en massa tid i källaren "för det är svalare där nere"... och så knaprar hon allergimedicin mot myggbetten. Vi har tyvärr mycket mygg här hos oss, och matte har berättat att Belle är lika irriterad som hon själv på det ständiga svärmandet runt sig... hon hugger efter myggen, t.o.m. Tänk, jag visste inte att även hundar åt insekter, precis som vi katter!

Dagarna är långt ifrån lugna här, kan jag jama. Nu är det precis en vecka kvar till gamme-mattes stora fest och matte gör inget annat än flänger omkring och gör allting samtidigt. Hon lagar mat och tvättar och städar och ordnar och donar, så man blir alldeles snurrig i skallen av att titta på henne. Det blir inte mycket sömn för någon av oss, heller, för jag vill ju helst ligga hos matte när jag sover och hon kommer så sent i säng och går upp så tidigt numera *suckar*. T.o.m. Belle, som ändå svansar efter henne vart hon går, verkar tycka att det är lite knepigt att försöka hänga med i svängarna. Och Philemon är inte alls nöjd, för matte har absolut inte tid med hans bus fast han försöker få med henne på allt möjligt - som att klättra på dörrar, t.ex. Hon bara lyfter ner honom, pussar honom på huvudet och ställer honom på golvet.

1 kommentar:

  1. Men inte behöver väl matte göra så mycket heller. Alla vet ju att vi "bara" ska fira gammelmatte, dricka lite kaffe och många av gästerna ska äta också. Inte behöver man städa så noga för det? Nä, säg till matte att hon ska lägga tiden på er katter istället. Ja, ja, nån minut kan hon väl ägna åt Belle också!

    SvaraRadera