Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 12 maj 2013

Matte

Imma har lovat mig att få skriva i bloggen idag, mot att jag inte gör om den till hundblogg nu utan låter Belles sommar dokumenteras i en annan blogg (får återkomma om det när jag har lagt upp den och kan ge er en länk)... och givetvis skall jag börja med att berätta hur gårdagens loppis var!


Vi hade bokat två bord - ett till oss själva och ett till Nattsmygarn Design, d.v.s. Michelle och Suvi. Morgonen var lite orolig, för det var mulet och blåste rätt friskt... men sedan klarnade det upp, och ju längre fram på dagen vi kom desto soligare och varmare blev det. Blåsandet fortsatte dock hela dagen, så emellanåt fick man kila runt bordet och rädda något som blåst ner eller flaxade iväg från vår plats. Solen lockade dock massor av besökare och över femtiotalet säljare fanns på plats, plus att det var levande musik och trollkarlsshow m.m. på scenen, ponnyridning för barnen, mat och fika både inne i muséet (som givetvis höll öppet) och Kaptenskans café, korvförsäljning, chokladhjul, lotterier m.m. Gammelmatte och jag sålde jättebra! Vi hade hoppats på kring 500 kronor, men kunde räkna in ett netto på över 1.000 kr... vilken lyckad dag! Och betydligt lättare att packa bilen inför hemresan än det varit inför ditresan, eftersom vi lyckats sälja mer än hälften av det vi haft med oss...


Kom och köp!

Vid 16-tiden stängde marknaden, och då drog vi med oss tjejerna hem till oss och bjöd på middag (Suvi hade fyllt år dagen innan, så vi ville fira henne lite) med efterrätt och fika. Då begrep nog inte Belle att hon skulle bli kvar... men framåt 20-tiden åkte faktiskt Belles dotter Dorika, Michelle och Suvi hem till Västerås medan Belle förvånat kunde konstatera att hon inte skulle följa med. Vi hade väntat oss lite oro och övergivenhetstecken, men det enda Belle inte verkade nöjd med var att Philemon inte ville leka med henne... han talade tydligt om vad han tyckte och flyttade sedan upp i övervåningen, även om han kom ner till natten och sov hos gammelmatte. Det gjorde Imma också, för i min säng (under mitt täcke) låg en ihoprullad Belle och sov gott!

Idag har Belles dag varit full av upptäckter. Jag gladde mig mycket åt att hennes matte hade packat ner en spårlina bland hennes saker, för jag har flera hundskruvar (sådana där stålmojänger man skruvar ner i marken och sätter fast koppel i) och kunde därför låta henne gå relativt fritt i trädgården i flera timmar under eftermiddagen. Det gillade hon! Dessutom har vi ju varit ute på flera kortare promenader för att hon skulle få uträtta sina "sedvanliga hundgöromål" som Sigge kallar det.


Belle sedd uppifrån, vilande i gröngräset

Och så fick hon träffa en person hon blev väldigt förtjust i: Christer kom nämligen över för att hjälpa oss att koppla in DVD:n och videon i den fina TV han gav gammelmatte i vintras (vi hade nämligen misslyckats med det). Glädjande nog hade han tid att fika i trädgården också...


Nu är vi rätt möra allihopa, så kvällen får bli lugn. Husisarna har varit inne här en stund, medan Belle var instängd i sin koja (se bilden nedan) - men när de fick syn på henne, tvärvände de och återvände in till gammelmattes sida av huset igen *skrattar*. Misstänker dock att det inte dröjer så länge innan både de och rexarna inser att Belle vet att man inte bråkar med en katt... och då blir de tuffare. Jag måste också lära Belle att luckan ut till kattgården är ajaj för hennes del, så att hon inte ramlar ner och bryter benen av sig. För med så här ljuvligt väder måste ju katterna kunna gå ut som de är vana!


2 kommentarer:

 1. Vad roligt att försäljningen gick så bra. Och visst är Christer en klippa, inte bara för katter. Han räcker till för tvåbeningar också.

  SvaraRadera
 2. Grattis till den fina försäljningen!
  Härliga bilder på er alla.
  Belle är jättesöt!
  Trevligt att snälla Christer hade tid att hjälpa er :)

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera