Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 1 maj 2013

Imma

Att det är första maj idag - arbetarnas egen dag - är väl en sak. Men varför skall vi katter behöva lida för att gammelmatte får för sig att plötsligt bli solidarisk och vilja arbeta?!? Mitt i allt det sköna sol-gonandet blir vi plötsligt utestängda från vardagsrummet, bara för att gammelmatte skall laga den där persiennen som matte hade sönder i natt. Persiennen sitter visserligen i verandadörrens fönster, men ändå... och vem säger att vi katter skulle rymma ut på verandan bara för att dörren är öppen? Jam menar, vi har ju inte gjort det än! Eh, alltså... naturligtvis skulle vi inte få för oss att... eller... *host, harkel*... jag tror att vi byter jamtalsämne här.

Dumma matte glömde förresten att fotografera den trasiga persiennen - och jag som hade tänkt skicka en bild till Sippo som bevis för att det inte alltid är katter som drar i persiennerna!

Matte arbetar också idag - det var i alla fall vad hon kallade det hon höll på med här vid datorn, när jag försökte göra henne sällskap och råkade tassa rakt över en massa papper med siffror på som hon hade spritt ut över hela skrivbordet. Ärligt jamat, kan mina små nätta tassar verkligen skymma så mycket?!? Hon hade ju massor av siffror att titta på... måste hon välja just dem som var under mina tassar?!? Nej, hon deklamerade inte - det är klart sedan flera veckor tillbaka. Men hon höll på med de där dumma papperna som stjäl våra pengar varje månad... kan ni tänka er så dumt av matte att skicka pengar till en massa främmande tvåbeningar istället för att använda dem på att köpa viktigheter? Som kattmat och godisar, en eller annan vit pälsmus, vitfisk och räkor... jam, ni förstår vad jag menar. Men matte påstår att om hon slutar skicka de där pengarna, blir det mörkt och kallt inne och så blir banken sur och tar huset ifrån oss. Sådana elakingar! Här bor ju sju katter, som behöver både tak över huvudet och värme och mat. Det är nog dags att göra som vi diskuterade med Freddy häromdagen... vi får skaffa oss en egen Staten, som tar hand om alla kattliga saker! Och det första Katt-Staten måste göra är förstås att ändra på tvåbeningarnas prioriteringar, håller ni inte med om det?

Mattes kommentar: Vad Imma inte tänker på är att vi alltid skaffar det katterna behöver INNAN vi betalar räkningarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar