Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 11 maj 2013

Philemon

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP! RÄDDA MAJ! Matte gjorde allvar auv sitt hot och tog hit ena skällis idau! Jau är förtvivlad... ente trodde jau att hon verkligen skulle göra det, jau trodde att hon bara skämtade med maj... *hänger med huvudet* Men nu går den dära svarta jycken omkring i mitt revir och trour att hun har samma rätt te min matte och mina liggplatser... och matte paustaur att hun ska va här hela sommaren *ryser*.

Om ente den dära skällisen är borta i morgon, är det jau som packar och flyttar.


Matte: Ja, kära nå'n, vad har vi gett oss in på, tro? Philemon har tydligt talat om vad han tycker och Imma gör som med husisarna, håller sig undan. Till det kommer att vår nya vän, Belle, naturligtvis inte begriper varför matte lämnade henne kvar här... men vi räknar med att allt har lugnat ner sig om ett par dygn, när både Belle och katterna börjar vänja sig vid varandra. Det är liksom bara att gilla läget, för Belle behöver oss just nu och jag ser fram emot att få lära känna henne! När jag var yngre och bodde hemma hos mina föräldrar, hade vi hund... och egentligen var det en hund jag tänkte skaffa mig sedan jag flyttat hemifrån, även om min pälsdjursallergi satte stopp för drömmarna. Och sedan blev det katt för hela slanten, sedan jag lärt mig att leva tillsammans med Imma och Aragorn. Jag älskar katter, men jag tycker mycket om hundar också, så jag hoppas verkligen att det här skall bli bra! Det är ju lika stressigt för alla inblandade när en ny katt kommer till reviret... att Belle är hund, spelar nog mindre roll. Och hon vet hemifrån att man inte bråkar med en katt - hihi!

5 kommentarer:

 1. Det blir nog en omställning med en skällis ibland er, men vi tror att det kommer att gå bra eftersom hon är kattvan och kattvän. :) Om inte så får du packa och hälsa på hos oss ett tag, Philemon. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Men fy jam så otäckt med en skällis *ryser*
  Du kan komma och bo hos mig om du vill Phille , fast det är INTE garanterat skällis fritt här heller :)

  SvaraRadera
 3. Hon ser snäll ut, så det går nog bra bara ni får vänja er vid varandra :)
  Tänk om ni ligger i en hög om några dagar!

  =^.^=

  Nosgos å tröstebuffar

  SvaraRadera
 4. Det finns Feliway som man pluggar in i väggen och som lugnar katter. Det finns något liknande för hundar också som jag glömt namnet på, men finns på apotek och i djurbutiker. Rekommenderas. Annars tror jag att om du sätter katten i knäet och har hunden i närheten och klappar dem båda och förklarar att ni ska bo ihop under en tid så funkar det nog? Det funkade för vår katt när vi kom hemsläpande med en valp. Sedan blev de polare för livet.

  SvaraRadera
 5. Lycka till! Det kommer gå utmärkt, bara dom vant sig. Tazz&Kram i massor

  SvaraRadera