Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 6 juli 2015

Jenny

Jag tror att matte har förklarat krig mot myggen *fnissar busigt*. I natt satt hon först och grät en stund, därför att hon är alldeles bubblig av stora, kliande myggbett särskilt på armarna, benen, ryggen... eh, överallt, kort jamat. Men så reste hon sig ur soffan och sa att "nu fick det vara nog!" och så började hon att stänga överallt där myggen kunde ta sig in och istället öppna alla fönster som har myggnät. Efter det försvann hon ner i källaren och kom upp med iskalla lakan, örngott och annat som hon hade haft på kylning där nere, bäddade om sin säng och rotade omkring i röran i garderoben en lång stund innan hon triumferande drog fram ännu en fläkt. En är nu riktad mot sängen, en står på vardags-rumsbordet och en tredje i köket, och sist, men inte minst, visade hon mig - inte utan triumf! - att hon hade hittat ett speciellt isfack i den nya frysen! Jam, det är sant... allra överst i frysen finns en stor låda där man skall ställa islådor så att man alltid har is till tass... eh, hands. Hon säger att hon är mycket nöjd med köpet av den där kombi-kyl/ frysen.

Fördelen med nyordningarna här hemma är att vi har fått nya fönster att sitta och fläkta oss i, och även om vi just nu inte har tillgång till kattgården orkar vi ändå inte vara där eftersom det är alldeles för soligt och varmt ute. Den ende som brukar vara där är Sixten, men han har jamat att han accepterar att matte behöver stänga luckan så att inte myggen kommer in den vägen. Så satte han sig bredvid matte och slickade på några av hennes myggbett, och när jag frågade varför han gjorde så sa han att kattungor är lite "riviga" så det kanske kunde kännas bra för matte. Hon instämde genast med energiska nickningar.

Idag på eftermiddagen åkte Belle och matte för att hälsa på gammelmatte. De var borta jamarlänge, och när matte kom tillbaka lyste ögonen på henne: "Där uppe är alldeles myggfritt!"

3 kommentarer:

 1. Lycka till med kriget mot myggorna !
  Här har nere har vi än så länge bara en faslig massa knott.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Vi instämmer med Kjelle Bus! Lycka till med kriget, det enda krig vi helhjärtat instämmer i!!!
  Matte har klarat det rätt så bra ändå, men några kliar förfärligt.

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Förstår helt och hållet. Myggorna älskar min Matte helt förfärlig mycket! Hon har till och med ett myggnät i balkongdörren för om det så bara finns en mygg på en kvadratkilometer så kommer den helt säkert hitta till Matte...
  Jag gillar inte myggnätet - den sitter ihop med magneter i mitten så man kan passera smidigt - för jag har inte riktigt lärt mig konceptet än. Matte måste öppna en flik längst ner och håller den öppen med hjälp av en sko under tiden jag får vara ute.
  Men hon rekommenderar detta myggnät!

  SvaraRadera