Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 2 november 2010

Conny

Ida har ja faktist vari ute! De va ejenklien inte meningen, tror ja... men matte glömmade å stänga källardörrn när hon va ute å hämta ve, å då togde ja chansen förståss. Fast de va inte så kul, för de regna jättemycke ute å ja blidde alldles blöt i pälsen *ryser*... å de ska ja bara jama, att ingen katt kan bli så blöt som en rex! Vi blir jätteblöta av nästan inge vatten alls! Så de va skönt å komma in i värmen ijen, å sen elda matte i pannan å då blidde de skönt vi elementen i hela huse.

Matte å ja e jättebra vänner, kan ja berätta. Ja elskar att ligga i hennes famn här vi datorn eller ovanpå henne i soffan... igår liggde ja på henne i en hel timma, å de e mycke för vi rexar brukar inte ha så stort tålamod. Man har så mycke spring i bena jämt... men igår liggde ja hos matte å gosa en kattiljon minuter å vi prata om live å allt möjlit annat. Inte me ord, förståss... men me varandras tankar å blickar. De e så mycke man fundilerar på, som e skönt å få prata om me matte...

7 kommentarer:

 1. Å Conny-kotten (som gammelmatte brukar säga) vad vi blev avundsjuka på dig nu Majsan å jag. Vi gillar också att ligga tätt intill matte, men det är inte så ofta vi får det numera när vi inte bor tillsammans längre. Gammelmatte är ju också bra förstås, men det är ju inte samma som att få krypa ihop hos matte och nu när gammelmatte har så förfärligt ont så måste vi ju vara så försiktiga med henne för om hon rör sig för mycket - eller på fel sätt - så skriker hon rakt ut. Hon har jätteont! Hon är också så ledsen över att matte måste sköta det mesta för att inte gammelmatte kan hjälpa till. Det är i alla fall bra att du och Imma hjälper matte på alla vis ni kan, så inte matte också blir sjuk.
  Nosbuffar från oss postulanter genom Jenny

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt att bara ligga på husse/matte! Tyvärr är det våran husse som är lite otålig ibland. Regn tycker vi inte heller så bra om. En stund går bra, men sedan går vi in och stryker oss kring husse så han låter som en matte! haha
  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Spännande att vara ute en liten stund även om det var blött. Kan man sen ligga på matte och bli torr och gosad med så är livet bra! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Uschjam för regn. Jag förstår att du tyckte det var skönt att få komma in igen. Så verkar du ju ha det jamarmysigt med matte också. Precis som en katt ska ha det.

  SvaraRadera
 5. Det var förstås lite synd att det regnade när du var så finurlig och hittade en öppen dörr så du kunde gå på upptäcksfärd. Det finns nog ingen värme som är så skön som den som kommer från en vedbrasa, så det måste ha varit toppen att komma in sedan. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Ja, en öppen dörr måste ju unnersökas, eller hur? Annars e man ingen rikti sekerhetskatt, tycker ja. Å nu vet matte att hon inte få va så där slarvi å lämna dörrar öppna... tänk om en främmande katt hade kommi in! Eller nå annat främmande som inte ska va härinne. Ja tar mitt jobb på allvar, ja!

  Att gosa me matte e jättemysit, fast ja måste förståss dela henne me Imma å iblann bråkar vi om vem som va där först å så säjer matte att vi inte får bråka... *hänger me huvet*

  Jenny å Majsan, ja ska jama me matte om att ni oxå behövar lite gos me henne iblann!

  Tass från Conny, sekerhetskatt.

  SvaraRadera
 7. Tänk vilken lycka att ha ett eget, kärleksfullt hem att gå hem till när det regnar och är kallt och ruggigt ute. Alla katter har det inte så, men era mattar har berett plats för många kissar som nu har ett toppenhem. Det skulle behövar många, många fler som era mattar.

  SvaraRadera