Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 24 november 2010

Imma

Matte berättade något märkligt för mig, som hon hade hört när hon besökte Kristinehamns katthem nyligen... katter som jag, som har för många tår på två eller alla tassarna, kallas visst "skepparkatter"! Har ni hört det uttrycket förut? Så jag skulle alltså vara en skepparkatt, fast jag aldrig har satt min tass på en båt i hela mitt liv och inte skulle vilja göra det heller... mycket konstigt skall man höra innan öronen vissnar.

Här hemma är det lugnt och skönt, vilket passar mig utmärkt. Conny tycker förstås att det är lite tråkigt, men matte säger att hans hjärta inte tål så mycket stoj som han vill ha, så han får finna sig i att det inte röjs och stökas här hemma. Tror att matte är orolig för hans hjärta... den där scanningen han var med om för ett tag sedan gjorde henne visst ordentligt bekymrad. Själv verkar han dock inte bry sig om att han är sjuk och han är snabb med att kontra att det värsta stressmomentet i hans liv är medicineringen... ja, den gillar han verkligen inte, det både syns och hörs! Men efteråt är han glad igen och tuggar i sig godisarna med god aptit.

8 kommentarer:

 1. Voff!
  Matte har sett uttrycket i några år, framför allt när hon funderade på en ny kissekattkompis åt mig...det står ibland i annonser ex.vis på Blocket.
  *vift vift vift*

  SvaraRadera
 2. Jättekonstigt naman! Vara på en båt verkar jätteläskigt. Visst ä rdet skönt när det är lugnt. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vi har också hört om det där med skepparkatter. Ytterst mystistiskt...

  Du får jama allvar med Conny så han inte stressar allt för mycket.

  SvaraRadera
 4. Förstår att matte är bekymrad för Conny, men den dag han väljer att gå till Skaparkatten vet både matte och många, många andra att han haft ett kanonliv innan dess. Tror han stannar hos er länge, eftersom han trivs så bra.

  SvaraRadera
 5. Trassla: Ja, det är ett konstigt uttryck. Har ni bestämt er för en kisse-kompis åt dig?
  Dui och Deco: Jag tror inte heller att det är skoj att vara på en båt, men gammelmatte säger att på de gamla segelfartygen hade de alltid katter för att hålla efter råttorna ombord.
  Sippo: Vi har verkligen försökt å jama allvar me Conny, men han bara tittar oförstående på oss å säger att han får ju sådan där läski meducin...
  Kattson: Visst är både matte å gammelmatte oroliga för den dan när Conny går hem till skaparkatten. Det är alltid svårt att mista någon som man tycker om, säger gammelmatte och de minns ju hur det var när både gammelhusse, Aragorn och Rufus gick!

  Tass från Jenny, taleskatt för postulanterna

  SvaraRadera
 6. Näää. Ingen kissekattskompis här inte...då måste vi byta husse först...och DET vill vi ju inte.
  Det var innan husse insåg hur snorig och framförallt hostig han blev av kattpäls. som matte kollade på datormojängen efter en ny liten vän...

  *vift vift vift* med låg svans

  SvaraRadera
 7. Mjau, det där med skeppskatter är en gammal skröna. Det sades att sjömän avlat fram skeppskatter med extra tår för att när de fångade möss på längfärdsskeppen så kunde de gripa om rep, trossar och tåg med de extra tårna. Tyvärr är det tvärtom - vi katter har inte nån nytta av de extra tårna och ibland kan de göra ont och behöva opereras bort. Polydaktyli kallas det. Läs mer på http://sv.wikipedia.org/wiki/Skeppskatt
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 8. Här hittade jag en bild på en skeppskatt http://www.ekkoncern.se/ekuriren/lussekatten/lussekatten_detail.php?id=1308 som heter Nils!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera