Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 1 november 2010

Imma

Det händer inte så mycket här i klostret just nu... postulanterna fortsätter sin utbildning hos gammelmatte, och det går visst alldeles utmärkt, vad jag har hört, och här hos Conny och mig är det lugnt. Riktigt lugnt. Matte säger att hon vill att det skall vara så ett tag, för hon är så trött på att det alltid händer saker... fast jag undrar om det inte lite grand beror på att hon är pank och därför försöker gå på sparlåga. Inga bilturer. Inga loppisbesök. Inte ens en påse popcorn... nåja, jag får ju ändå inte äta popcorn så det kanske är lika bra att slippa frestelsen? Annars tycker jag att popcorn är gott - särskilt de som är doppade i cheddarost! *slickar morrhåren*.

Ute är vädret "riktigt hyggligt", säger matte. Vi har sol och +10 grader, så matte går i kofta utomhus när hon skall hämta ved och så... jackan hänger kvar i hallen. Conny sa i morse att det vore trevligt att få gå ut i kattgården en sväng, men så tittade han på matte som låg utsträckt i soffan med en bok och ändrade sig... "nej, jag vill inte störa matte just nu". Vilket var bra, för jag låg ovanpå matte och värme mig! Jag ligger alltid ovanpå matte när hon ligger ner, utom i sängen för då vill jag ligga under täcket...

Hoppas allihop har det bra? Att Nea och Sippo och Indra trivs med sina småsyskon och att Wikki kan trösta stackars matte nu när Semlan gått över Regnbågsbron. Vi tänker på er, och knäpper tassarna för er, skall ni veta!

Nu måste jag tassa iväg till badrummet - matte har eldat tillräckligt för att få varmvatten till ett bad, och jag älskar att ligga ovanpå henne i badet (tills vattnet når upp till mina tassar, vill jama - sedan kliver jag förstås ur karet... man är väl inte tokig, heller!).

4 kommentarer:

 1. Husse säger att han känner igen det där med att gå på sparlåga. *suckar* Fast precis som du jamar, så är det kanske bra att du inte blir frestad av popcorn. Skönt att det annars tassas på som vanligt

  SvaraRadera
 2. Sparlåga går matte på för det mesta. Hon funderar alltid två gånger om och när hon ska handla.
  Ingen av oss gillar popcorn, matte älskar salta pinnar, men dem gillar vi inte.
  Fast de kan vara kuliga att leka med om Smulan lyckas stjäla en. När hon petar ner den på golvet blir det många bitar! De knastrar så roligt när matte kör över dem med rullstolen *fniss*

  SvaraRadera
 3. Oh vad det låter skönt med ett varmt bad när det är mörkt och råkallt ute. Och att sen gå och lägga sig under täcket och blir riktigt varm. Vilken skön tillvaro för en liten katt.

  SvaraRadera
 4. Ja, Kattson - jag tar ett pälsvårdande ångbad sittande på mattes mage i badkaret, och sedan när vattnet börjar hota mina tassar kliver jag ur, tar ordentlig hand om min päls och kryper in i bäddtäcket som matte lagt fram åt oss. Skönt!

  Smulan, Amanda och Sippo - det är många som har det som vi, så vi behöver inte känna oss ensamma - bra, va*? Fast matte blir lite deppig när hon oroar sig för pengar... undrar varför tvåbeningarna uppfann något så dumt, som bara gör dem ledsna och ger dem bekymmer?!?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera