Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 28 oktober 2010

Matte

Flera kattvänner har frågat hur det går för Rafael, så här kommer en liten rapport.


Nytaget foto av Rafael


Rafael är en liten tuffing, minst bland husisarna men självklar i gruppen. Han tar för sig av mat m.m. utan att låta någon skuffa undan honom (och äter gärna ur fler skålar än sin egen, om han får en chans) och när gammelmatte äter står han gärna på bordet och försöker köra in huvudet mellan henne och det hon försöker stoppa i munnen. Som en f.d. vagabond ratar han inget - pasta, tomater, bröd, you name it, äter han utan problem. Fast allra godast är leverpastej! Då finns det helt enkelt inte någon botten i lillkillen...

De andra katterna accepterar honom fullt ut - jag har t.o.m. sett Assar och Rafael pussas! Däremot går gärna Jenny undan och småfräser lite för att "det så skall vara"... men hon är inte rädd, bara lite avvaktande mot detta lilla tuffa troll.

Ja, som ett troll ser han faktiskt ut! Pälsen kring huvudet står som en yvig man och på kroppen har han en ordentlig, tät päls som ligger lite platt därför att underullen inte vuxit färdigt än. När den gjort det, kommer han att se ut som Assar - alldeles yvig!

Det bästa Rafael vet - näst leverpastej - är gammelmattes gosande. Särskilt magkli och örongos är mysigt! Han håller sig gärna intill henne, pratar med henne med små pipanden och är egentligen bara skygg när hon står upp (något han delar med många katter). Mig har han börjat bli nyfiken på, så godsaker äts ur min hand och han nosar gärna på mina fingrar... men rör jag vid honom, drar han sig undan en liten bit. Sedan sitter han och iakttar mig med stora, allvarliga ögon.

8 kommentarer:

 1. Vilken myskisse det verkar vara. Skönt att han har det så bra hos er. Det förtjänar han verkligen. Kurr.

  SvaraRadera
 2. Man blir alldeles varm och glad! Härligt att det har gått så bra. och mys är ju bland det bästa som finns. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Så bra att han hamnade rätt, hos 2 och 4 benta som älskar honom.
  Leverpastej är många katters favorit. Smulan och Amanda tycker mycket om det också. Mjauis

  SvaraRadera
 4. Å Rafael så fin du är! Får jag låna din bild och visa på Wikkibloggen i morgon!?? *spinner* Tänk vilken turkatt du är som fått det så bra!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 5. Jaa då, Wikki! Det får du så gärna!

  Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Så himla snygg han är den där Rafael *kurr och spinn och jam*

  Kolonikissarna i Link.

  SvaraRadera
 7. Inte för att jag är ett dugg förvånad över att Rafael trivs, men jag blir ändå lika rörd varje gång en liten hemlös kisse får ett eget, bra hem. Ni alla är fantastiska som tar hand om många kissar.

  SvaraRadera