Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 6 oktober 2010

Matte

Wikki jamar så klokt i sin blogg om den härliga känslan man får inombords när man hjälper varandra, och hur viktigt det är att vi räcker varandra tassen i en svår stund. Så är det för människor och så är det för katter. Och jag kan personligen intyga hur oerhört stor skillnad generositet, oavsett storlek, kan göra. Idag var jag till Apoteket för att hämta ut Connys nya medicin, och kan ni gissa vad den kostade? Sammanlagt 972:50 kronor! Så nu är pengarna definitivt slut, men det viktiga är att de räckte och att ni allihop kan känna att ni hjälper Conny att leva ett gott liv den tid han har kvar. Hur lång den tiden blir, vet ingen... men att han inte kommer att lida vågar jag lova er - och allt är er förtjänst! Så de där stunderna när ni står framför spegeln och frågar er vad som är meningen med livet, särskilt ert eget, kan ni svara er själva: "Jag är jätteviktig, för min existens gör skillnad för andras livskvalitet".

Gud välsigne er allihopa, både katter och människor!

Och nu kan jag avslöja en spinnande nyhet: i kväll flyttar Jenny och Majsan hem till Rafael och gammelmatte på prov för att se hur de trivs.

8 kommentarer:

 1. Och matte önskar att hon kunde ge mer.. Hoppas att det går bra för Jenny, Majsan och Rafael! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Så fint skrivet. *torkar en tår* Man måste nog själv ha varit i en liknande situation för att förstå hur det känns när omgivningen hjälper till som vi kattvänner gör. *spinner*

  SvaraRadera
 3. Många små gåvor blir just det där man behöver... Det verkar finnas en Högre Tass som hjälper oss när det är som jobbigast. Och så är det ju så gott att ha varandra!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 4. Det har verkligen varit väl använda pengar, när man kan hjälpa missar med vård eller mediciner. Så bra att vi bloggvänner kan sträcka ut en tass och hjälpa där det behövs.

  Det ska bli spännande att höra mer om hur Majsan och Jenny finner sig till rätta hos Rafael och gammelmatte!

  Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Oj vad fint och klokt skrivet, det märks att du har blivit uppfostrad av katter! *kurr*
  Som matte brukar säga, att det känns alltid så skönt och glädjande att kunna hjälpa andra som man vet uppskattar hjälpen. Dessutom känns det väldigt skönt att veta att vi katter, mattar och hussar hjälper varandra om vi kan och har möjligheter, för nästa gång kan det vara en själv som behöver en hjälpande eller tröstande tass.
  *nosbuffar*
  ps Vi håller tassarna för att flytten går bra med Jenny och Majsan.

  SvaraRadera
 6. Själva flytten hit över gick väldigt bra, men både Jenny och Majsan är förundrade över att dörren till källaren är stängd. De är ju vana vid att alla dörrar står öppna i huset. Conny har också varit här i ett par timmar, men han och matte gick alldeles nyss hem till sin sida av huset och nu när Majsan och Jenny är installe-rade på denna sida, så kan Imma och Conny få röra sig mera fritt på sin lägenhetssida. När det bara är Assar och Sixten kvar så får Conny vara mera ifred än om alla fyra husisarna gaddar ihop sig emot honom. Matte håller på att etablera ett jättenära förhållande till Assar nu och bara det är underbart och både matte och jag är ju flyttbara mellan lägenheterna. Jag vet ännu inte om Jenny och Majsan har hittat lille Rafael, men det verkar inte ha uppstått några problem som hörts i alla fall. Vi får väl se hur det blir när Rafael vill komma ned till mig för kvällsgoset!

  Många nospussar till alla katter och kramar till tvåbeningarna. Ni är värda er vikt i guld!

  SvaraRadera
 7. Jag brukar nästan jämt hålla med Klosterkatternas matte i det hon säger, men jag måste opponera mig mot en sak i dagens blogg. Matte säger att "...och allt är er förtjänst". Nej, vi har kanske bidragit efter förmåga, men det är tack vare att Klosterkatterna har en sån matte som de har som de har fått möjlighet till ett bra liv. Få människor sätter sig själva åt sidan i den utsträckningen som Klosterkatternas matte och gammelmatte gör, och det är tack vare dem som deras katter mår så bra som de gör. Nu gäller bara att säga till om nåt inträffar som påkallar ytterligare insamling. Vi vet att de pengarna hamnar där de är avsedda att hamna.

  SvaraRadera
 8. Vi oinkar och vickar på rumpan.
  Alla borde ha sån matte som Klosterkatterna har.
  Så om vi kan skicka en peng igen så är det bara att mjaoua så översätter matte det åt oss.

  och vet ni vad... idag hittade vi änglarnas tofflor under soffan (vi trodde det var dammtussar ^^ )Men matte sa att alla har sånna hemma och det är tur det - atjooo

  Skönt att det går bra för gänget och gammelmatte ♥
  Phuss och kläm från oss

  SvaraRadera