Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 9 oktober 2010

Jenny tar till orda!

Jaha, så var vi bortflyttade ifrån matte över till gammelmattes lägenhet. Ingen frågade oss om vi ville flytta. Näheej då! Vi bara flyttades över och inte nog med det - här fanns en liten ruskig typ som gammelmatte säger att vi ska bli vänner med! Hon säger att han ska bli våran lillebror. Han ser ut som ett litet troll för han har mycke päls runt nosen och han är en mycket bestämd kattpojke. Hur jag än fräser och morrar, så går han bara rakt förbi mig och så lägger han sig alldeles bredvid gammelmatte när hon sitter i soffan. Då kan man ju inte komma åt att "nypa till" honom... - gammelmatte säger att sådana hyss får postulanter inte ha för sig. Hon säger att det är just för att lära oss hur postulanter ska vara som vi har samlats ihop här hos gammelmatte. Hon ska lära oss att vara snälla, generösa (vilket konstigt ord, va?) alltså vi ska lära oss att dela med oss, säger gammelmatte, och så ska vi lära oss kristlig kärlek till allt som lever och bor här på vår jord, säger hon. Vi ska lära oss att "älska vår nästa"... - vadå nästa? Det verkar som om den här Rafael är vår nästa enligt gammelmatte. Nåjam, han får väl vara ifred för mig bara han inte kommer för nära, men gammelmatte säger att vi kommer att tycka lika mycket om honom som vi andra fyra tycker om varandra efter ett tag. Tro't den som vill! Det värsta är att Majsan, Sixten och Assar verkar ha accepterat honom. Det är visst bara jag som har svårt för det. Hmmm, det kanske går bättre om nåra da'r.

2 kommentarer:

  1. Tappa inte sugen nu, Jenny! Gammelmatte har rätt i det hon säger, och jag tror absolut att hon kan hjälpa er att bli riktigt, riktigt fina klosterkatter! I ett människokloster får man inte heller välja vilka man vill leva tillsammans med och man skall lära sig att älska dem man har omkring sig, säger matte. Det är svårt, det vet jag av egen erfarenhet... men man blir en bättre katt av det och gör Skaparkatten lycklig. Och det vill du väl?

    Nosbuff från Imma, din abbemissa.

    SvaraRadera
  2. Ni kommer nog bättre överens om ett par dagar. Det är ju klart att det känns lite tokigt i början så här. Ser fram emot att få höra hur er utbildning går.

    SvaraRadera