Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 2 oktober 2010

Matte - kom hem!

Nu hade jag tur att gammelmatte kom över till oss för att ge oss kvällsmat. Hon hjälpte mej att starta datorn så att jag skulle kunna blogga. Matte har åkt till nåt hon kallar för "stan" och gammelmatte säger att det är kungliga huvudstaden hon menar, vad nu det kan vara för något. Inte tror jag att det kan vara bättre än att vara hemma hos oss, men gammelmatte säger att matte måste vara med där den här helgen för hon ska "lämna över papperen" - har ni hört något så dumt. Annars kommer det minsann papper med den gula bilen som stannar vid grinden varje dag och som gör matte så glad. Hon gillar såna gula bilar, säger gammelmatte, men nähä, nu skulle dom där papperen lämnas över! Nåjam, gammelmatte säger att matte kommer hem i morgon kväll och det känns ju bra att veta. I vilket fall så ger gammelmatte oss både mat och vatten å ser efter kattlådorna och Majsan säger att hon också tänder eld i en stor burk i källaren - varför vet vi inte, men Majsan säger att hon har sagt att hon gör det för att vi inte ska behöva frysa och det är ju snällt förstås, men det låter lite konstigt i alla fall.

När gammelmatte är här hos oss så är hon också jättelänge inne hos Imma och Conny och då bankar vi på dörren till det rummet så mycket vi kan för att gammelmatte ska vara hos oss - men när gammelmatte kommer ut från det rummet så säger hon åt oss att vi ska vara snälla och låta henne vara där hos dem också för de blir så ensamma annars! Conny och Imma behöver lugn och ro, säger hon, å därför får inte vi vara hos dom för vi bråkar alltid med dom när vi träffas och både Imma och Conny är sjuka och behöver omsorg, säger hon. Vi vet inte vad omsorg är - det låter sorgligt, tycker vi, men gammelmatte säger att omsorg betyder att dom behöver någon som tar hand om dom så dom inte blir sjukare - och när vi jagar dem så blir de sjukare, säger hon, men dom ser ju inte ut som vi! Gammelmatte säger att det är fult att tänka så. Det är rashat, säger hon. Conny och Imma är renrasiga katter och det är därför de ser ut som de gör och vi är helt vanliga huskatter, säger hon - men så ler hon och säger att husisar är också en ras, så vi är också raskatter fast av en annan sort. Jag får nog jama lite med matte om det där när hon kommit hem igen så hon får förklara så vi kan förstå. Nu är det mat, säger gammelmatte. Mums!

Tass från oss husisar i klostret, och det är Jenny som trycker på knapparna.

5 kommentarer:

 1. Det är bäst när alla hemma som dom ska vara men ni har ju tur som har gammelmatte! Vi tycker nog att vi alla katter är prexis lika bra vi är bara olika. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Visst är det bäst när alla är hemma, men ibland måste man ju göra saker på annat håll också. Tur att ni har gammelmatte då, så hon ger er mat och gos och annat som en liten katt behöver. Ni ska se att det kanske blir nåt extra godis ikväll när matte kommer hem? Hoppas det.

  SvaraRadera
 3. Det blir så tråkigt när någon är bortrest, fast ni har det ju jättebra som har gammelmatte i samma hus. Nära och bra att kila över för lite gos och mat. Spännande det där med att tända eld i en burk. Där får man allt akta morrhåren så att man har dem kvar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Lite trist när matte är borta, men ni har tur som har gammelmatte så nära!
  "Tända eld i en burk"???
  Låter otäckt, men om det ger värme så är det nog bra. Bara de 2-benta får sköta den.

  SvaraRadera
 5. *ler* VIlket fint inlägg.
  Ni får ´vara snälla mot dom som är annorlunda och dessutom sjuka !
  Tass

  SvaraRadera