Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 28 november 2010

Imma

Idag är det första advent och i våra fönster lyser både stjärnor och elljusstakar. Det är riktigt vackert! Dessutom har gammelmatte tillverkat en sådan där adventsljusstake med fyra ljus i, ni vet, en sådan där som man skall tända ett ljus i taget på - fast den här är elektrisk, så det finns ingen risk att någon katt bränner morrhåren på den! Bra, va'? Vår gammelmatte är en riktigt finurlig tvåbening, kan jag jama - hon klurar ut lösningar på det mesta!

Första advent brukar betyda att matte och gammelmatte åker iväg för att titta på något de kallar skyltsöndag, men idag är det snöstorm ute så de tog det kloka beslutet att stanna hemma och dricka glögg och äta pepparkakor istället. Mycket bra, tycker jag! För då kan jag ligga i mattes famn och gosa, och Conny leker pungkatt i gammelmattes kläder...

Å, jag har ett meddelande från Jamlunda-Kuriren också: skicka in era bilder på katthemskatter till lussekattstävlingen! Tycker t.ex. att Tindra borde delta, tycker inte ni också det? Och missarna hemma hos Katten (bra namn på en matte, va'?), för att bara nämna några. Ni är ju många vackra katter som tidigare har varit hemlösa eller bott på katthem - visst vill ni väl vara med i Jamlunda-Kurirens lussekattståg?!?

Bilden skickar ni till: srcarina@telia.com. Det är mattes mejladress, och hon har lovat att hjälpa oss katter med det tekniska i lussekattstävlingen. Men det är katternas tävling och bara katter som får rösta!

8 kommentarer:

 1. Vi har adventsmys vi med. Gosigt. Vi tycker att Nikita ska vara med och glera av er klosterkatter.
  Ska bli kul men svårt att rösta. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Matte tassade iväg en bild på mig. *generad*
  Här har vi också haft adventsmys, jag hjälpte matte byta gardiner i sovrummet, men hon muttrade mest när hon fick skruva fast gardinfastena i väggen igen. Det är väl inte mitt fel att de var så dåligt uppsatta?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Härligt med adventsmys! Matte knaprar pepparkakor och vi knaprar på Dentisar. Tur att matte och gammelmatte stannade hemma. Det hade nog varit svårt att hitta den där skylten i snöstormen? *funderar* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Vi klosterpostulanter tycker oxå att det var bra att matte å gammelmatte inte åkte iväg i den här snöstormen. Skyltningen finns ju kvar ända fram till jul, så dom hinner nog se den och dom köper inga julklappar för det har dom inte pengar till, men de är rätt kluriga så dom brukar göra trevliga klappar åt varandra och mattes kullsyskon, som brukar fira julen hos oss (säger matte) - å Alice, naturligtvis kan du ju inte hjälpa om saker inte är uppskruvade ordentligt!

  Tasskramar från oss alla 5 i Otterbäcken

  SvaraRadera
 5. Verkligen smart av gammelmatte. Här tänds inga levande ljus om de inte befinner sig bakom någon form av glas. Matte är rädd om våra morrisar jamade hon.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Jag ska be husse att skicka in en bild på Tindra så fort som det bara går.

  SvaraRadera
 7. Vi ska oxå be matte att hon sänder in bilder på oss, *Fniss*´
  Sedan blir det mycket spännande att se huir det går

  Tassetass
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 8. Det ska bli jättespännande att se vem som vinner tävlingen. Tror att Jamlundakurirens upplaga kommer öka dramatiskt av detta.

  SvaraRadera