Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 8 april 2011

Angående SNUFFE-FONDEN

Imma har jamat att det är flera som undrar om Snuffe-fonden, så jag har lovat att berätta lite mer här nu (själv ligger hon och sover med magen full av kokt lax).

Snuffe-fonden bildades under hösten/vintern 2010 till minne av den jättefina katten Snuffe, Sippos kompis, som dog efter en tids sjukdom (urinvägsproblem). Snuffes sjukdomstid aktualiserade ett stort problem, nämligen att många mattar och hussar inte har råd att bekosta den vård av sina djur som inte täcks av försäkringar. Man kan också få problem med resor till och från veterinären, specialfoder och mediciner m.m. - allt sådant är ju väldigt mycket dyrare för djur än för människor, och vi är många kattägda som har betydligt större hjärtan än plånböcker.

Därför skapade bl.a. Wikki med mattar, vi klosterkatter med mattar och Snuffes husse tillsammans Snuffe-fonden till hjälp för fattiga mattar och hussar. Vad vi vill arbeta för är dels att ingen katt skall behöva avlivas för att deras matte/husse inte har råd att betala vård som faktiskt skulle kunna bota eller åtminstone stabilisera kattens sjukdom/skada, dels visa för omvärlden att katter är värda att satsa på - deras liv är värdefulla och skall värnas!

I skrivande stund pågår framför allt insamlingsarbetet till Snuffe-fonden - den är ännu inte så stor att den kan göra reell nytta. Men genom insamlingar, gåvor, auktioner, Tradera-försäljningar m.m. försöker vi att få fonden att växa sig stor och stark, så att vi sedan skall kunna hjälpa dem som annars skulle tvingas ge upp kampen för ett djur som faktiskt skulle gå att rädda livet på.

Fonden förvaltas av Wikkis Stora matte, Inger Andersson, som ni kan nå via mejl (bloggkatten@hotmail.com).

Kontonumret till fonden är Swedbank 8270-1 4661 923-5.

Ju fler vi är som hjälper till, desto mer kan Snuffe-fonden hjälpa! Och kom ihåg att ingen gåva är för liten.

Jo, en sak till - du hittar fondens banner högst upp i den här bloggen. Kopiera den gärna och sprid vidare!!!

Nospussar och kramar från sr. Carina, klosterkatternas matte.

3 kommentarer:

  1. *sniff* Både husse och jag tackar för informationen samtidigt som vi blir lite våta i ögonen för vi blir så rörda. *sniff igen*

    SvaraRadera
  2. Så bra att ni skrev så informativt om Snuffefonden, vi som följde Snuffe vet ju men inte alla andra. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. hur kan man söka pengar från fonden?

    SvaraRadera