Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 23 april 2011

Majsan

Aaaahhhh... äntligen får man komma ut och gona sig lite i solen! Idag kom matte och gammelmatte med Jennys och mina selen, kopplade oss och tog ut oss i trädgården, där vi sedan fick gå i varsin löplina jättelänge och sola, äta gräs och retas med Conny. Det var ljuvligt! Varmt och skönt, gott grönt gräs, gos med matte och humlor att jaga...Jenny tog förstås också chansen att sola, äta gräs och njuta av det underbara vädret. Fast till sist blev det nog lite väl varmt för henne, svartpälsad som hon är... först räckte det att söka skugga, men sedan fick matte bära in henne till vattenskålen och svalkan inomhus igen.Conny lyxade förstås till det ordentligt med att placera sig i en bekväm stol...Men innan dess hade han vandrat omkring i gräset, så när han satte sig i vår gästs (mattes ena kullsyskon) knä blev det fästingplockardags!Det gjorde matte lite imponerad, för den där tvåbeningen är tydligen inte direkt katt-frälst om man jamar så *fnissar*. Hur som helst upphittades och togs bort två fästingar, och så berättade matte att de fått plocka en fästing redan igår - fast då på gammelmatte! Hmmm... undrar om inte matte har börjat fundera på inköp av fästingmedel?

Imma, å sin sida, ville inte gå ut. Hon nöjde sig med att sola i kattburen. Och Sixten, Assar och Rafael kan inte gå i sele än, så de fick stanna inomhus...


Matte gosar med Jenny och mig...


Hoppas att ni också har en riktigt solig, varm och fin påskhelg, var ni än är!

4 kommentarer:

 1. Visst är det underbart och gott med gräs! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. åh,vad härligt det ser ut!
  imorgon SKA vi tjata på matte tills vi får gå ut!
  bilder på det i bloggen imorgon eftermiddag/kväll..
  tass från pip och murre

  SvaraRadera
 3. Vilken lyxtillvaro! Tänk att ni får vara ute i naturen och äta gräs och sola och njuta av allt. Så skulle alla katter ha det.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder från er utedag! Fast det var trista nyheter med de där fasliga fästingarna. :( Kurr och burr.

  SvaraRadera