Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 28 april 2011

Jenny, klosterpostulant

Ni kan inte tro vad som hände här idag! Matte åkte iväg till en Diettist för att få lära sig mera bra saker om hur en diabetiker ska ordna sin mat - det är enklare för oss katter för gammelmatte öppnar bara ett paket och häller ut mat till oss och då är den ordentligt anpassad för oss innekatter - men människor ska ju alltid krångla till allting. Gammelmatte stannade hemma för att vänta på ett telefonsamtal ifrån banken om pengar som hon skulle ha fått återinsatta från dom. Både matte och gammelmatte är ju ledsna för att bli av med strömmen så matte skulle försöka få hjälp av sosalen - eller vad hon kallade det för - så hon skulle gå in där innan hon kom hem. Fixarfarbrorn skulle komma och hjälpa gammelmatte med några tunga saker och han kom och fick veta hur det var med elräkningen och med diskmaskinen. Diskmaskinen hade ju gammelmatte redan fixat med hjälp av instru?? ja, med en liten bok som hörde till maskinen, men när han fick höra om elräkningen så sa han till gammelmatte att den betalar jag. Var får jag tag i Kicki? Kicki - det är vår matte det. Gammelmatte sa var matte var och då skulle han åka dit och hämta elräkningen och åka hem på lunchen och betala den åt oss. Han gick iväg och gammelmatte började gråta. När jag frågade gammelmatte varför hon grät så sa hon: "tänk kisse lilla sådana goda vänner vi har. Riktiga skyddsänglar är de" och så tog hon mig i famnen och kramade mig. Hon försökte också ta Majsan i famnen, men Majsan är inte så kramig av sig som jag. Nu sitter gammelmatte med en kopp i handen och gråter och säger att hon gråter för att hon är så lycklig och glad. Nu ordnar sig allting, säger hon. Vi katter förstår nog inte riktigt varför hon gråter när hon är glad, men hon säger att det är hon i alla fall.

Tass från Otterbäcken

16 kommentarer:

 1. Nämen vad är det du jamar?! Hur kan det finnas så snälla människor? Husse är helt chockad, för han funderade själv på om han kunde hjälpa till på något sätt. Jamarns vilken glad nyhet! Hälsa och krama dina människor.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig nyhet - och vad glad man blir att läsa om att det finns så snälla människor!!nosgos, buff å sånt
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Tänk, vilken fanKATTisk fixarfarbror ni har! Han gör verkligen skäl för titeln. Var hittar man sådana guldklimpar?
  Vår matte tycker också att det är svårt att få pensionen att räcka till alla utgifter.
  Vi kan bara gratulera till att ni är omgivna av så goda människor!
  Tasskramar från
  Mozart & Vincent

  SvaraRadera
 4. Jamarns vilken fanKATTisk tassverkare ni har! *kurr*
  Tänk att det finns så snälla tvåbeningar! *svansdans*

  SvaraRadera
 5. SkaparKatten har sina egna magiska Tassar med i mycket, när det gäller människor som är goda... Den där fixarfarbrorn vill jag verkligen ge en stor TassKram! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 6. Vi jamar med, fankattiskt!Hoppas att allt löser sig nu.Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Matte blir alldeles tårögd av att läsa så goda nyheter. Tänk att det finns goda människor som har ekonomiska möjligheter och viljan att hjälpa till! En guldklimp! Matte vet hur mycket dessa fatiga 6.700 kronorna ska räcka till, hon har också det minsta möjliga i pension.

  =^.^=

  Nosbuffar och en varm kram

  SvaraRadera
 8. En ängel, en ängel! :-) Jag blir också tårögd, att det kan finnas så snälla människor. Ni som har kontakter till Skaparkatten får jama att han ska få en himmelsk guldstjärna!

  SvaraRadera
 9. Tack snälla alla som tassat in sina reaktioner på vår änglatassverkare - ja, visst är det inget mindre än ett mirakel vi fått vara med om?!? Och så finns de sådana som inte tror på Skaparkatten... *fnyser*

  Gammelmatte och matte har gråtit och pratat och varit lyckliga om vartannat här hemma idag. Matte berättade att när hon kom ut från vårdcentralen stod tassverkaren där och sa i princip direkt "hit med räkningen - jag skall betala den!" och så tillade han att han var "så förbannad på dessa elbolag" innan han störtade iväg. Sedan kom han hem till oss med kvittot, som matte scannade in och mejlade till elbolaget, och någon timme efter det mejlade elbolaget att de fått kvittot och inte stänger av elen *pustar ut*. Kan det vara bättre?!? I natt kommer våra mattar att sova gott, och då sover förstås vi också bra...

  Tass på er alla, och tack för era värmande tankar! önskar Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 10. MEN så jamarsbra att ni har såsdana tvåbeningar som kan hjälpa till i nöden.
  vart växer sådana tvåbeningar ngn stans?*Funderar*
  Sådana skulle vi oxå vilja ha, mjau
  Matte säger att det INTE är alla förunnat att ha så bra tvåbeningar omkring sig :(

  Tassetass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 11. Många skulle säga att det är en högre makt som man kan tacka vid såna här tillfällen, men blogghjälpen är lite krass och hon tycker att det är fixarfarbrorn som ska tackas och ingen annan.

  SvaraRadera
 12. hej.
  matte vet hur det är att ha ont om pengar matte har 6.500kr i pension,dvs 200kr MINDRE än eran matte...
  kan tipsa om att läsa boken "the complet tightwad gazette" skriven utav amy dacyczyn!
  visst den är på över 900sidor,men VÄL värd att läsa (900sidor spartips!)
  kram ,kram
  imorgon fredag ska matte till tandläkaren och tack vare LÅGA utgifter så hade hon råd att betala nästan 4.000kr till tandläkaren nu utav mars månads pension.

  SvaraRadera
 13. Vilket stort hjärta han har, fixarfarbrorn! Han är verkligen värd en massa nospussar och kurrande! Vi blir så glada för att det löste sig för er. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. Tack för boktipset, Nettan! Låter som en riktigt intressant bok... tror du att den finns på biblioteket? Grattis också till att du fått möjligheten att gå till tandläkaren - sådant är så viktigt, men för fattiga ofta en ouppnåelig dröm... funderar inte du som jag på varför ögon och tänder inte verkar tillhöra kroppen när det kommer till högkostnadsskyddet?

  Katten, vi håller fullständigt med dig. Men det handlar också om att vara öppen för miraklen... jag vet att det är svåra saker dettta, men min erfarenhet har varit att ju mer man tror på att Gud skall ingripa till ens hjälp desto mer goda saker händer omkring en. Sedan är det ju en annan sak att jag, precis som alla andra, anser att skyddsnätet i samhället är uruselt... för egentligen är det ju samhället som skall ta emot när medborgarna faller, eller hur? Åtminstone när den som drabbats inte själv har försatt sig i knipan. Och regeringen borde skämmas som inte tar itu med elbolagens skamliga prissättningar!

  Kattson, håller med dig också och du skall veta att fixarfarbrorn blivit både tackad och välsignad om och om igen. Dessutom vet jag att han läser den här bloggen och därmed era kommentarer... :-)

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  SvaraRadera
 15. Åh så glada vi är för er skull!

  Massor med nospussar.

  SvaraRadera
 16. Detta ger oss hoppet tillbaka om mänskligheten! Inte för att vi är är cyniska, så långt har det inte tassat med oss, men när man hör allt tråkigt som händer så är det lätt att tappa tron.
  Då behövs det godhjärtade farbröder som betalar elräkningar till snälla mattar och deras katter!
  Hurrjam, så glada vi är för er skull!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera