Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 14 april 2011

Imma

Ni får förlåta att vi inte kunde blogga igår, men vi fick en så jättestor elräkning att matte gick i däck psykiskt och både Conny och jag måste ägna dagen åt att ta tass om henne, använda vår mest intensiva spinnhealing och kurrterapi samt hålla oss tätt intill henne hela tiden. Idag mår hon lite bättre... inte för att hennes och gammelmattes pensioner har blivit en krona större (de är mindre än räkningen och skall räcka till mer än bara el), utan för att hon har bestämt sig för att lita på Gud. Ja, ni vet väl att tvåbeningarna kallar Skaparkatten för Gud? Nå, hur som helst kom tassverkaren precis som han skulle och han förde ett så gräsansfullt oväsen att inte ens Conny klarade av att vara med när det var som värst. Varför finns det inte hörselskydd för katter?!?


Bank! Bånk! Knäck! Bräck!


Det han gjorde var att riva ut ett skåp, och han använde ett stort verktyg som kallas för kofot... jag frågade matte varför det heter så, och hon sa att det beror på att det i ena änden ser ut som kornas fötter, liksom kluvet. Och just att det ser ut så, gör det visst väldigt bra till att riva saker med. Undrar om korna använder sina fötter till sådant, de också?

När oväsendet äntligen hade tagit slut, fanns det bara ett stort hål där skåpet hade varit. Och i det hålet passade tassverkaren in diskmaskinen. Tänk, det blev precis rätt! Fungerade gjorde den också, när de provkörde den... så nu slipper gammelmatte och matte att bära disk mellan lägenheterna. Bra, va'?


Nu återstår bara all städning... oj, så tassverkaren
stökade till i köket!


Fast nu skall jag komma med den riktigt stora överraskningen - vi hade besök av ANDRA tassverkare innan den riktiga kom, och de använde ÄNNU STÖRRE verktyg! För de tog bort en lyktstolpe som stod precis vid vår garageuppfart och som en full tvåbening körde ner i höstas. Han krossade ett par träd också, kan jag tilljama. Och sin bil, förstås. Men nu bytte de här oväntade tassverkarna ut den gamla stolpen mot en ny som inte var alldeles vikt och tillknycklad... Conny var med matte och gammelmatte ute och tittade på dem, och han berättade efteråt att de hade fått använda en stor traktor med kran för att få bort den gamla stolpen och sätta dit den nya. Hoppas att den får vara ifred nu för tvåbeningar som inte borde köra bil därför att de nosat på för mycket kattmynta (eller vad det nu är som tvåbeningar berusar sig med)!

PS. Nu ringde precis den riktiga tassverkaren och vill komma och bygga mera... han tyckte att matte behövde fler hyllor i köket. Vilken snällis, va'? För jag kan avslöja att han gör de här sakerna gratis för att han vet att matte inte har råd att betala honom... DS.PS igen. Conny tycker väldigt, väldigt mycket om den här tassverkaren... som de pussades! Ja, givetvis inte under arbetstiden, utan på fikarasten - bägge herrarna vet sina plikter. Efter att jobbet blev klart, fick Conny undersöka alltsammans och godkände det med högsta betyg ("svansvibrato med intensivt baktassetramp")... DS igen.

5 kommentarer:

 1. Vilka snälla tassverkare ni verkar ha i erat Område! Som hjälper era mattar.
  Bra att Conny visade hur uppskaddad den tassverkaren var.
  Sedan tyckte vi det lät otäckt med en full 2bening i en brummis! INTE BRA! *mutter*

  SvaraRadera
 2. En så snäll tassverkare - jag blir helt tårögd:-)

  SvaraRadera
 3. Vilken tassverkare! Fram för fler såna som förstår att det är viktigt med en hjälpsam katt.Hoppas att det löser sig med räknigen, tur att matte har er som stöd.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Tur att den där tassverkaren kom till sist. Undra på att diskmaskinen passade in direkt i utrymmet när Conny var med. Annars hade det inte gått alls.

  SvaraRadera
 5. Trevlig tassverkare som gillar kissemissar. Ovanligt duktig måste han vara också. Tänk att få betyget svansvibrato! Kurr och burr.

  SvaraRadera