Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 27 april 2011

Matte

Kära vänner, nu under helgen kommer troligen vår el stängas av och det betyder förstås att klosterkatterna inte kan blogga. Det som hänt är att jag tvingades betala drygt 7.500 kronor (och min pension är på 6.700 efter skatt) till elbolaget den 19:e och nu vill de ha 6.074 kronor till senast på fredag för att inte stänga av elen - och så stora pengar har jag inte och kan inte heller få fram. Å andra sidan har jag inte heller (p.g.a. av den stora elräkningen den 19:e) kunnat betala bredbandsavgiften, så datorn stängs av vilket fall som. Vill bara berätta detta för er, så att ni inte blir oroliga över tystnaden! Hur länge det dröjer innan vi får tillbaka elen och bredbandet vet jag inte, troligen dröjer det till i slutet av maj då jag fått min nästa pension... antar att elbolaget också vill ha en större summa pengar för att slå på elen igen (i administrativ avgift, alltså), så vad det hela slutar på har jag ingen aning om.

Ha en underbar vår, alla kära vänner - både två- och fyrbenta! Vi försöker göra det bästa av vår situation här, och håller huvudena högt trots allt. Det viktigaste är ju att vi har varandra, eller hur? Och nu behöver varken katt eller tvåbening frysa, vilket också är viktigt.

7 kommentarer:

 1. Mjau, att det ska få vara så jobbigt för er :-( Jag trodde att det där tjafset skulle sluta nu. Jag är glad att det inte är kallt åtminstone och ljust om dagarna och hoppas att ni kommer tillbaka snart. Jag kommer att sakna er!

  SvaraRadera
 2. Men snälla vän så jobbigt det ska vara :(
  kommer verkligen att sakna er jättemycket.
  Hoppas verkligen ni kommer tillbaka så fort ni fått elen tillbaka igen.
  Ha en fin vår och sommar

  Tasskram till er alla

  SvaraRadera
 3. Koko, vi lovar att blogga så snart vi kan igen - vill absolut inte vara ifrån er alla, om vi inte måste! En nyfiken fråga: du har inte funderat på att öppna ditt hem för en ny kisse snart? Ta inte illa upp, jag vet att du sörjer Sisko och Twister precis som jag sörjer Bamse, Aragorn och Rufus... tänker bara att du har ett gott hjärta, och att du skulle kunna göra en eller flera missar trygga, lyckliga och älskade!

  SvaraRadera
 4. Katten, din omtanke värmer och visst kommer vi tillbaka så snart detta problem är uppordnat. Skönt att det inte är vinter längre! Vi har solljus som lyser upp och värmer, och mat till oss alla. Oljelampor, spritkök och dunkar att ha vatten i finns också...

  SvaraRadera
 5. Men nej så trist. Vi kommer ju också att sakna er när ni är borta. Vi håller tassarna för att ni snart får rätsida på alla dumma räkningar.

  SvaraRadera
 6. Förstår att du var nedstämd för ett tag sedan, för när det blir sådana stora summor som ska betalas på kort tid så känns det förstås av. Är marginalerna små, så trasslar det till det hela, men vi hoppas att det ordnar sig snarast. Det är trots allt en lättnad att värmen och ljuset har kommit, precis som du skriver, så att det inte händer mitt i kalla vintern. Vi hoppas att vi snart igen kan läsa om er alla, två- och fyrbenta, i Otterbäcken. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Vi har nog talat om att vi kommer att ha katt igen -absolut- men inte just nu. Dels för att det skulle kännas fel gentemot Sisko just nu, dels för att andra kattslaven studerar i Åbo och jag jobbar långa dagar, så det finns ingen hemma tillräckligt mycket. Därför fick Sisko inget sällskap heller, fast vi hade talat om det, för att vi aldrig hittade den där extra tiden att vänja dem vid varandra :-( Plus, tyvärr, lite krasst så känns det som om vi inte har råd - det har gått mycket pengar till veterinärräkningar på sistone:-/ Här i Finland är det nämligen så att man inte kan försäkra en äldre katt... Nog för att vi har en hygglig ekonomi, men när ena parten studerar och dessutom måste hyra en studielägenhet på studieorten så märks det nog.

  Min bror, som har lite speciell humor, föreslog att "vi ju kunde ta en sommarkatt" [invänta stora ögon här] - på hösten alltså :-D Han har så rätt, tyvärr så finns det ju ett behov av nya hem för sådana. Att folk inte kan begripa att man helt enkelt inte tar en katt sådär, det förstår jag inte.

  SvaraRadera