Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 30 mars 2012

Imma

Nu börjar jag bli så där otrevligt pirrig i magen, måste jag jama... för idag använde matte två ord jag avskyr: packa väskan. Det visar sig att hon tänker åka ifrån mig på måndag och bli borta i en kattiljon dagar (hela fyra stycken)! *ryser* Inte förrän till påskhelgen kommer hon hem igen, och under tiden skall jag vara ensam med där här tröttsamt överaktiva skånska studsbollen... vad skall jag ta mig till? *vrider tassarna* Matte säger att gammelmatte kommer att ta väl hand om oss, och det tror jag väl... men kommer hon att sova hos mig på nätterna, som matte gör? Jag är en gammal dam med mycket bestämda vanor, och jag vill sova under täcke intill min mattes mage nattetid, sitta i hennes famn vid daton och gosa, veta att hon alltid finns i närheten närhelst jag behöver henne.

Vad matte skall göra? Jam, vad jag förstår skall hon vara i sin kyrka i Stockholm och fira påskveckan på det där speciella sättet som präster och nunnor gör, vilket betyder att hon är som klistrad vid altaret och pratar med Skaparkatten dagarna i ända. Begriper inte varför hon inte kan göra det här hemma? Vi har ju ett eget altare i källaren som hon kan stå vid och bubbla hur mycket hon vill...

7 kommentarer:

 1. Så nu är det din matte som ska packa väskan för att rymma iväg ett par dagar ?!
  Du ska se att det kommer att gå bra att passas upp av Gammel matte och jag tror säkert att du kommer att klara av Philemon oxå !
  Kanske är något i den skånska myllan som gör att vi katter som kommer därifrån har studsbollar i tassarna ;-)

  SvaraRadera
 2. Du kommer att klara det bra, ska du se och det blir jätteroligt när matte är tillbaka hos er igen :)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Stackars dig Imma, som får vara mattelös i flera dagar. Men det är ju tur att du inte är helt ensam, även om du har en skånsk studsboll i hasorna.

  SvaraRadera
 4. Kan du inte få följa med matte och fira Påsk? Vi ska följa med vår matte till Hjelmseryd och fira Påsk. Matte behöver oss och vår omsorg när hon inte är i kyrkan. Vi brukar fira Påsk i Hjelmseryd, vi trivs där och vi är välkomna dit. Det händer t.o.m att vi blir bjudna på räkor påskafton! De´ ni!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, får ni räkor... kan inte jag få följa med dit då? Matte säger att Hjälmseryds kyrka är den finaste hon någonsin varit i!

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 5. Visst är det jobbigt när de åker iväg men det är ju jätteskönt när de kommer hem igen och då kan man njuta lite extra.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Hoppas att tiden går riktigt fort tills ni har matte hemma igen! Det känns alltid lite konstigt när ens människor är på rymmen. Kurr och burr.

  SvaraRadera