Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 13 augusti 2013

Matte

Ja, jag säger då det... har man inte saker att göra så skaffar man sig, eller vad är det de säger?

Skall börja med de goda nyheterna: Imma nyser inte lika mycket och länge längre, och hon äter och dricker bra. På något sätt måste jag ju få henne att gå upp de där hektona igen och helst ännu fler, så jag stoppar i henne både mat och godsaker så gott jag kan.

Gammelmatte mår, som det brukar stå i tidningarna, "efter omständigheterna väl". Det som hände igår kväll var att hon drabbades av hjärtflimmer, vilket innebär att kamrarna i hjärtat slår i otakt med varandra och hjärtrytmen rusar. Hon hade ett skyhögt blodtryck när hon kom in till sjukhusets hjärtintensiv igår kväll, så de fick arbeta med henne i flera timmar innan hon kunde tas in på en sjuksal vid 4-tiden i morse. Det var ungefär samtidigt som jag äntligen kunde slappna av tillräckligt för att sova...

Iadg har Belle och jag varit till Skövde, eftersom jag skickade med gammelmatte mobilen igår men glömde laddsladden. Nu har hon fått den, en korsordstidning och de sjukas smörjelse med nattvard (ibland är det praktiskt att vara präst!) - men jag kunde tyvärr inte stanna länge, eftersom Belle väntade i bilen. Dock tillräckligt länge för att få beskedet att hon blir kvar ett tag och att de försöker få ordning på hennes hjärtrytm med mediciner. Hon är vid gott mod, har en jättetrevlig norska till rumskamrat och tycker att maten är "kunglig"... så det går ingen större nöd på henne, om man säger så.

Hemma är det lugnt. Jag har förklarat för alla djuren vad som hänt gammelmatte och sett till att gosa med var och en en lång stund. När jag går in till husisarna spritar jag mig noggrant, förstås... jag vill ju inte smitta ner dem också med kattsnuva. Håller också noga koll på att deras ögon är klara, att de inte nyser och att nosarna inte rinner. En fördel med alla de här turerna är att man blir rätt bra på sjukvård, både för djur och människor! Fast jag föredrar förstås att alla mår bra.

Måste få visa er den här intervjun med allas vår Blogghjälpen/Kattson! Den skulle tas in i varenda tidning i landet, tycker jag...

3 kommentarer:

 1. Ja, nog har du fullt upp. Jag tycker du är beundransvärd som klarar allt så bra. Nu hoppas vi de snart får ordning på Gammelmattes hjärtrytm och blodtryck så hon snart är hemma igen.

  SvaraRadera
 2. Vilken lättnad att Imma mår bättre. Tänk, kattsnuva låter ju inte så farligt men det kan tydligen vara en ganska allvarlig sak att drabbas av. Och särskilt om man inte är någon ungdom förstås <3
  Skönt också att Gammelmatte blir väl omhändertagen och känner sig trygg och ompysslad - inte minst tack vare dina aldrig sinande omsorger, du är fantastisk!
  Och blogghjälpen är lika proffsig, saklig, seriös och medkännande som alltid, bättre taleskvinna kan katterna inte få!
  Många krya på er-kramar från oss <3

  SvaraRadera
 3. Skönt att du mår bättre! Kul bild på Filemon:-D Xantippa

  SvaraRadera