Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 3 augusti 2013

Matte

Precis som SMHI hade sagt, var det mycket hett och klibbigt i luften när vi steg upp. Belle gick sina promenader, men ville inte vistas ute länge än nödvändigt... t.o.m. hon verkar uppskatta fläktarna i vardagsrummet just nu. Däremot gick Imma ut i kattgården och tog sig t.o.m. ner i gräset, trots kragen! Det är extremt ovanligt att Imma går ut, och ännu ovanligare att hon klättrar ner till marknivå...

Philemon passade förstås också på att njuta av solen och värmen en stund, och lät Imma vara i fred där hon gick och mumsade gräs. Det är också ovanligt, för han brukar vilja spela herre på täppan gentemot henne.

Under eftermiddagen släppte vi ut husisarna i kattgården (då hade Imma gått in igen, och Philemon bestämde sig också för att gå in när Sixten och Rafael kom ut) och gammel-matte tog med sig Belle ut för att hon skulle få gå och skrota i spårlinan en stund. De fick dock inte vara där ute länge innan det började blåsa upp något alldeles förskräckligt, och rätt som det var mullrade åskan över Vänern. Efter det dröjde det inte länge förrän himlen var nästan nermörk, och nu vräker regnet ner, blixtarna ljungar över oss och åskan är emellanåt öronbedövande.

När jag ändå visar bilder, måste jag också få visa upp hur fin Rafael är nu när pälsen precis har börjat växa ut så smått... han ser precis ut som ett lejon och är vackrare än någonsin!

PS. Ja, givetvis är alla katterna inne nu, liksom Belle och mattar. Nog för att det är härligt med ett befriande åskväder, men det avnjuts liksom bäst inifrån huset... DS.

1 kommentar:

  1. Hoppas att ni fick det skönare efter Åskars besök. Till oss kom han inte igår, utan det var varmt och kvavt hela dan, men nu i morgonsvalkan är det jätteskönt :)

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera