Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 8 augusti 2013

Matte

Vad gör rexar när det regnar ihållande ute och matte är tråkig? De sover, förstås. Och matte kan lika självklart inte hålla fingrarna borta från kameran... inte när det erbjuds en sådan här stilstudie!

Själv har jag talat i telefon med Olle idag - han ville ju att jag skulle ringa mot slutet av veckan och rapportera hur Imma mår. Och svaret är att hon blir allt piggare, så nog fungerar antibiotikan! Idag har hon ätit torrfoder och slickat bort all gelé från blötmaten, gått på lådan flera gånger (med väl förrättat ärende) samt tvättat sig omsorgsfullt från nosspegel till svanstipp. Hon rör sig mycket ledigare mellan rummen och gosar gärna.

Det enda jag kan känna lite oro för är att hon gärna hoppar upp på t.ex. bord men inte gärna ner från platsen ifråga, men det kan ju lika väl bero på hennes ålder eller trötthet och behöver inte ha med sjukdomen att göra.

En sak som Olle sa, gjorde mig lite grand besviken (inte på Olle, utan på situationen). Gammelmatte och jag skulle ha gjort en kort resa till Stockholm söndag - måndag, men eftersom vi riskerar att föra smitta med oss till andra katter (bägge de personer som vi skulle besöka har två katter vardera) avrådde Olle oss från att åka. Han sa att han inte vet exakt vad det är Imma lider av, d.v.s. vilken sorts bakterier infektionen handlar om, men att han ändå ville "mana oss till försiktighet"... så nu har vi fått ställa in resan, vilket var ledsamt eftersom vi verkligen hade sett fram emot den. Nåja, det finns en anledning till allt! Och vi får väl göra resan senare, när Immas medicinering är klar och hon blivit friskförklarad.

3 kommentarer:

 1. Ibland blir det inte som man räknat med i livet. Stockholmsresan blir säkert av en annan gång. Nu är det huvudsaken att Imma blir frisk. Vi håller tummar och tassar för henne.

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna att det ska bli bra snart. Ett tips är att mosa blötmaten, så sås och gelé blandas med bullarna, ta gärna 1 extra matsked vatten och mosa runt.så får hon i sig lite mer vatten :=

  Kramisar till er alla

  SvaraRadera
 3. Sambo, Roxy och deras matte9 augusti 2013 kl. 10:13

  Håller tassar och tummar att Imma snart är frisk. Nospuss och kram

  SvaraRadera