Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 14 januari 2011

Imma

Igår kväll frågade jag matte vad hon skrev om i sin dagbok, och då berättade hon att någon undrade om vi verkligen lever klosterliv på riktigt. Det gjorde mig jamararg! För visst lever vi ett riktigt klosterliv och är riktiga klosterkatter, fast vi bor i ett vanligt hus och det inte finns några andra nunnor här än matte (som inte vill kalla sig nunna utan syster). Tror någon att vi luras?!? Men matte sa att det inte alls var så, utan att den här personen var nyfiken på hur hon kan vara nunna fast hon är så sjuk och inte kan leva som man brukar göra i kloster. Och det vet jag ju förstås inget om... det här är det enda kloster jag har varit i, så jag vet ju inte hur det är i andra kloster. Att det finns andra klosterkatter, vet jag dock! En kattkille lever t.ex. tillsammans med några munkar utanför Göteborg, fast han bloggar inte. Det finns klosterhundar också, bl.a. här! Faktiskt så är det väldigt vanligt att kloster har katter och/eller hundar... naturligtvis för att vi är så bra förebilder och på att knäppa tassarna för alla dem som behöver det! Vi lever en äkta kallelse, brukar matte säga... "ni står redan i er själva närmare det heliga än vad vi människor klarar av".

3 kommentarer:

 1. Den där kattkillen lever med några "Goa Gubbar" tihi. Vi tittade på bildspelet. :-)
  Sedan säger husse att han varit i ett kloster med. Långt borta, i ett land som heter Frankrike. Klostret heter Taizé och husse har varit där 10 gånger! Från 1985 och framåt.
  Där fanns det också katter.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Oj, nu blev nog matte lite avundsjuk på din husse... *fniss*

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 3. OJ så roligt att få adressen till mattes dagbok. Vår matte läste lite här och dår, men vill gärna göra som vanligt och börja från början.
  DET tänker hon göra också, fast det kommer att ta några dagar, för er matte har skrivit i dagboken lääänge.
  Hon började lite smått idag och kommer att fortsätta efter helgen, för hon vill inte sitta så mycket vid datorn då husse är här i helgen.
  Nosgos och en varm kram till matte och gammelmatte

  SvaraRadera