Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 23 januari 2011

Imma

Någon föreslog att Conny skulle delta i kattutställningen som flatcat, och det har gjort honom alldeles ifrån sig... nu går han här och tror att han måste BLI PLATT, fast matte har förklarat för honom att en flatcat bara är en papp-figur... *suckar* Så han har bestämt sig för att INTE delta i utställningen, för säkerhets skull - bara så att ni vet, ifall ni nu hade tänkt komma till Örebro för att "se hur en riktig rexkille skall se ut" som han har gått här och skrutit. Jaja, de barna, de barna...

Livet är lugnt och stilla här hemma, vilket passar mig utmärkt. Matte mår inte bra, så hon gör inte så mycket... går ner i källaren och lägger ved i pannan emellanåt, och ligger i soffan och läser resten av tiden. Och det betyder att jag kan ligga på hennes mage och vila, fundera och ha det bra i största allmänhet. Conny jagar möss (om man nu kan jama så, när han inte hittar några?) och i övrigt beter han sig på sitt vanliga störiga sätt. Allt är som vanligt, med andra ord.

En kort rapport om husisarna: Rafael och Sixten har börjat trivas väldigt bra tillsammans och ligger gärna tätt intill varandra i gammelmattes säng. Jenny längtar efter matte och är som tokig i henne, så matte försöker finnas till både för oss här hemma och för särskilt Jenny borta hos gammelmatte. Majsan och Assar fortsätter att gosnosa, när inte Assar busar omkring i hallen och rasar upp och nerför trappan till övervåningen, vill jama... jag har hört att gammelmatte fått laga lektältet för kattiljonte gången, eftersom det hela tiden går sönder av särskilt Assars vilda lek. Men det gör hon säkert så gärna - huvudsaken är att postulanterna mår bra och trivs med livet!

1 kommentar:

  1. Vi vill gärna också säga att vi gillar när matte eldar så det blir varmt i huset. Gammelmatte brukar ta sig ned i källaren och tända brasan i pannan så att matte bara ska behöva gå ned någon gång då och då och lägga på mera ved. Det som är jobbigast för matte är ju att hon måste köra in ved från förrådet vid garaget, men till nästa vinter ska hon få det lättare, säger gammelmatte.

    SvaraRadera