Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 1 februari 2011

Imma

Det finns så många att knäppa tassarna för... Moses är dålig i magen och Frasse har problem med kisseriet... och i Hölö går det omkring en rädd liten misse som inte vågar sig fram till den goda maten som ställts fram åt den. Men vi hoppas att Skaparkatten viskar i dess öra att den snälle mannen som ger den mat också är beredd att öppna sitt hem för den!

Här hemma börjar matte äntligen att piggna till från sin förkylning. Hon låter fortfarande skrattretande och strör näsdukar omkring sig, men de tre dagarna med feber verkar vara över. Ett tag var jag riktigt orolig! Matte blir så underlig när hon får feber... pratar konstigt, sover så djupt att man nästan tror att hon har dött... tur att hon har sin luftmaskin, som hjälper henne att andas! Nu kan hon vara uppe och i morgon skall hon träffa sin människovet, så det går åt rätt håll.

Men vet ni vad gammelmatte ställde till med idag?!? *skakar på huvudet* Tvåbeningar är verkligen inte riktigt kopplade i huvudena, den saken är säker. Fast det är vinter gick gammelmatte ut i bara morgonrocken och vårskor för att hämta posten, och naturligtvis halkade hon omkull så illa att hon inte kunde komma upp igen utan fick krypa hela vägen in! Matte har grälat på henne för det och sagt att hon inte får göra sådana där saker, att hon kunde ha blivit liggande där ute i snön utan att någon visste det och att matte tydligen måste ta sig upp på benen nu för att det inte skall hända värre saker. "Det går inte att vara sjuk i det här huset" muttrade hon och klädde på sig.

6 kommentarer:

 1. Hur är det med gammelmatte nu? "oroliga" Hoppas verkligen att dt går bra med våra kompisar och lilla kissen som behöver komma in. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Men usch så läskigt att gammelmatte ramlade. Hoppas att hon inte skadade sig utan mår bra nu igen. Hälsa henne att hon inte får ge sig ut på såna där äventyr igen! *pekar med tassen*

  SvaraRadera
 3. NÄMEN, vad är det ni jamar om,
  Har gammelmatte ramlat igen?
  UCH så hemskt
  hoppas det inte var ngt allvarligt iaf.
  Ni får jama med gammelmatte att hon får ta det försiktigt nästa gång.
  Inte trilla omkring på det däringa sättet.

  Jamartass till er alla

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 4. Det är när våra 2-benta säger "jag ska bara" gör dom dumheter. (Vår matte med, men hon har insett att hon INTE får)
  Gammelmatte skulle ju "bara" hämta posten, tar de närmaste (läs dummaste) skorna och trillar i halkan. Hoppas att hon inte gjorde sig illa!!!
  Bra att matte kryar på sig.

  Håller tassarna att allt är bra med er och kissen vågar äta och gå in i värmen till den snälla mannen.

  =^.^=

  Nosbuffar och krya-på-er-kramar

  SvaraRadera
 5. Men hur gick det med Gammelmatte? Mår hon bra? Vår gammelhusse trillade och slog ryggen för snart ett år sen och han har fortfarande ont.

  Tur ni är många så att ni kan turas om med spinnhealing och kurrterapi för matte.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Tur att det ändå gick bra med gammelmatte :-) de otäckt halt ute nu.

  Sv: Tack sr. Carina för du var med i undersökningen med alla katterna :-)
  Jag kommer i alla fall publicera resultaten på bloggen men hoppas att någon tidning elr liknande också skall bli intresserade :-)

  Just skygghetsfrågan menade jag om katten är skygg mot människor.

  Ha en fin kväll :-)

  SvaraRadera