Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 25 februari 2011

Imma

Idag är allt som vanligt igen, tack och lov! Jag tycker inte om när matte reser bort, som ni vet... men i förrgår morse stack hon ändå hemifrån och blev borta ända tills igår kväll, då hon i princip bara tog av sig ytterkläderna, bäddade extra varmt i sängen och la sig att sova. Inte ett ord om var hon varit eller att det faktiskt var kallt inomhus! *suckar* Så vad kunde vi göra, Conny och jag? Vi kröp förstås in under täckena, vi också, och sov tills matte behagade stiga upp idag på förmiddagen. Då äntligen fick vi också veta vad hon haft för sig i två hela dagar, långt borta från sina plikter (oss).

Hon berättade att gammelmatte och hon hade åkt till Stockholm och bott hos några främmande katter som heter Lovis och Tiger. De äger en kompis till gammelmatte, och jag måste jama att de hade tagit väl hand om både gammelmatte och matte - hälsat vänligt, gosat artigt och visat stor gästfrihet. Lovis hade också visat stor förståelse för hur svårt det var för gammelmatte att inte ha någon katt i sängen om natten, så hon hade sovit hos henne!


Lovis (till vänster) och Tiger undersöker mattes väskaTiger måste vara utbildad hos Sippo i Jamlunda, för han var enligt matte en mycket duktig nosolog...


Fast innan de sov, hade de varit hemma hos ett av mattes kullsyskon på fest, och dit hade fler andra av mattes kullsyskon också kommit så det var visst mycket folk att träffa och prata med. God mat hade de minsann också fått... men tror ni att de hade något med sig hem till mig... ehrm, oss? Nej, naturligtvis inte.

Dagen efter hade de träffat ytterligare ett av mattes kullsyskon (hon har jättemånga!) och hans barn innan de började resa hemåt. Men de hade åtminstone så pass mycket vett att de stannade vid Södertälje katthem och hälsade på Nikita, som visst hade tagit emot dem med stor vänlighet, hälsat ordentligt och visat dem runt i sin bur. Bjudit på mat hade hon också gjort, men matte och gammelmatte hade tackat nej och sagt att de precis ätit lunch.


Nikita äter lunch...Säkert att ni inte vill ha en smakbit?


Efteråt bjöd de Nikita på godis, vilket inte var mer än rätt, tycker jag. Och så köpte de några saker i katthemmets loppis - en bok, några glas-underlägg med kattmotiv, vykort (ett med en katt som såg ut nästan som Nikika) och ett par fina skedar för minisar som gammelmatte skall ge ett av sina barnbarn i present. Det tyckte jag om att höra, för katthemmet säljer de där sakerna för att Nikita och hennes vänner skall ha det bra. Och apropå det, hade de pratat med en av tvåbeningarna som tjänar Nikika och hennes kompisar om Nikitas fina spik, som hon auktionerade ut nyligen. De var allihopa överens om att Nikita är en mycket klok missa, och det kan jag bara injama i.

Ja, sedan hade de äntligen åkt direkt hem till oss, och när de kom var de så trötta att de genast gick och la sig. Så inte blev det eldat i pannan och inte fick man sitta i famnen på matte och prata om hur eländigt det är när hon reser bort... så det har jag gjort idag istället. Och äntligen börjar det bli varmt inne! Hoppas att matte har lärt sig läxan att inte åka ifrån två tunnpälsade rexar mitt i vintern tills nästa gång...

6 kommentarer:

 1. Jag kan bara hälsa att jag idag skällt ut blogghjälpen ordentligt när hon var så oartig igår. Hon skyller på att hon inte visste att er matte och gammelmatte skulle komma! Undanflykter, sånt känner man på sig. Som vanligt fick jag rädda situationen, och jag är glad att ni blev nöjda med omtasstagandet. Ni är så välkomna åter!

  SvaraRadera
 2. Det var ju ändå i ett gott ändamål de åkte iväg. Men jag förstår att ni gärna hade velat jama lite innan gammelmatte gick och la sig. Hoppas ni får ta igen det nu istället.

  SvaraRadera
 3. Dålig stil att inte gosa ordentligt när man varit borta så länge. Spännande att höra var det varit och sådär men har man varit på kalas utan sina katter bör man ha något gott med sig hem, räkor tex om det serverades. Hoppas att fina Nikitas människor kommer snart, hon har väntat länge nu. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Förstår att ni är besvikna. Men jag tror inte att det är rent slarv som ligger bakom det uteblivna godbitarna. Kan det inte vara så att era mattar blev lite omtumlade av att träffa så många trevliga två- och fyrbeningar och därför i hastigheten råkade glömma att spara lite godis till er? I så fall är det en helt godtagbar förklaring,eller vad jamar ni? Hur det än gick till så måste det vara skönt att mattarna är tillbaka.
  Vi hoppas också att Nikita snart hittar en familj att slösa sin kärlek på.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. MEN så trevligt att eran matte och gammelmatte fått hälsa på katten Nikita, mjua
  Dom var nog trötta efter en hel dag på utflykt så där, utan att ni fick tassa med, därför dom glömde att ta med sig godis till er, *funderar*

  Vi hoppas på våra tassar att Nikita får eget hem framöver.
  Hon har som sagt varit på katthemmet väldigt länge nu
  så det är dags att hon oxå får ngt eget snart.


  Tass Tass

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 6. Men så kul att Nikita fick besök! Då blev hon säkert jätteglad!

  Hoppas matte har tagit igen goset nu när hon är lite piggare. Många 2beningar blir ju väldigt trötta av att vara ute och resa.

  Nosgos

  SvaraRadera