Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 7 februari 2011

Jenny

Hej, det är Jenny som tassar in här idag. Ni kan tro att Majsan och jag ska fira ordentligt ikväll och gammelmatte har lovat att bjuda på vitfisk och allt. Kan ni gissa varför? Jo för ikväll är det precis ett år sedan vi kom hit från Södertälje katthem!

Både Majsan och jag vill hälsa till alla kompisarna där och berätta att vi har fått det så bra. Vi hoppas att ni allesammans kommer till jättebra hem ni också.

Jag kommer ihåg hur det var den där kvällen. Blogghjälpen var så rörd och ville nog egentligen behålla oss, men samtidigt ville hon att vi skulle få egna familjer. Vi hade gått i spinning så länge innan det var dags, så vi var alldeles trötta när vi kom ut i bilen. Majsan somnade nästan genast, men jag tyckte bilen var lite otäck så jag fick sitta i gammelmattes famn i baksätet och hon tröstade mig och gosade med mig hela den långa vägen hem - för det tar faktiskt flera timmar att åka så långt. När vi kom fram så fick vi gå omkring och lära oss att hitta överallt, och abbemissan Imma hälsade oss välkomna. Hon berättade att vi var postulanter, men att vi kunde ta det lugnt och lära oss klosterlivet vart efter.

Nu när vi har bott här ett helt år känns det som om vi alltid varit klosterkatter! Det finns så mycket kul att göra för huset är stort och en stor trädgård har vi också där vi får vara på somrarna. Gammelmatte och matte ska bygga en ny rastgård till oss postulanter med utgång från vår sida av huset. Den andra ska Imma och Conny ha kvar där borta där dom bor. Vi trivs inte så bra ihop med Conny för han är så vild och busar hela tiden. Dessutom skriker han åt oss! Men har vi en egen gård att vara i så har vi det mycket bättre och matte och gammelmatte har lovat att göra så kuliga klättergrejor åt oss. Jag längtar verkligen efter sommaren!

10 kommentarer:

 1. Åh, har det redan gått ett helt år sedan ni flyttade? Jag minns den kvällen som om vore det igår. Den var nästan lite magisk. Jag minns att matte och gammelmatte gick direkt in i er bur och började tala med er och klappa er när de kom till katthemmet. Medan matte och jag skrev papper stannade gammelmatte hos er så ni skulle få lära känna henne så mycket som möjligt innan ni påbörjade den långa bilresan. Jag önskar så att alla våra katter fick lika bra hem som ni har fått. Hoppas fisken smakar gott ikväll!

  SvaraRadera
 2. Vad ska man jama?
  GRATTIS I KVADRAT!
  Grattis till att ha hittat 2 underbara 2beningar!
  Och grattis till ett års dagen!
  Nosbuffar från oss.

  SvaraRadera
 3. Grattis!!!
  Rastgård é det bästa som finns, vi har ju en och dit går vi när vi vill. Nu är det speciellt mysig att sitta i solen, när den skiner. Fast vi har mycket vitt kvar tyvärr :(
  Pippisarna sjunger varje dag om att våren är på väg ;-)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Ett jättegrattis till er alla! Vi minns så väl när vi fick veta att ni skulle bli adopterade av Klosterkatterna. Tänk så fort tiden har gått.
  Nu ska ni få njuta av vitfisken. Smaklig måltid.

  SvaraRadera
 5. Grattis på årsdagen! Vad härligt det är att det kan bli så bra! Två toppenmattar och bra kompisar, så skönt med sitt eget hemma! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Men har det redan gått ett helt år,när ni kom till matte och gammelmatte, så fort tiden har gått
  GRATTIS till årsdagen.

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 7. hej.
  nämen har det redan gått ett år!!??
  vitfisk det är smarrigt det!
  ni verkar ha det jättebra!
  är har vi haft häftiga måndagen med bus och race i 2timmar och 45minuter i sträck-läs och se bilder i bloggen,lämna gärna en komentar!
  /tass pip och murre

  SvaraRadera
 8. Grattis! Såklart att årsdagen måste firas. Så väl vi minns när vi räknade ned tillsammans med er till er hemresa. För ni fick ju reda på lite i förväg när ni skulle flytta, och det var sååå spännande. Vilket toppenhem ni har fått! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Frrrr, trevlig årsdag på er, såhär lite i efterskott:-)

  SvaraRadera
 10. Gratts grattis. Kan heller inte fatta att det är ett helt år sen. Känns ju som det var i går vi fick läsa om er hemkomst.

  Nosgos

  SvaraRadera