Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 30 april 2012

Imma

Glad Valborg på er, vänner! Inte för att jag har lyckats klura ut vem den där Valborg är - hon kanske är en riktigt bra matte, som tvåbeningarna tycker är värd att fira? Det viktiga för oss klosterkatter är dock att den här dagen tydligen markerar att våren verkligen är här... och DET är värt att fira jamarordentligt! *kurr*

Solen sken hela dagen, så mattarna har varit ute i trädgården och donat med rosorna. Själv har jag suttit i köksfönstret och gonat mig i värmen, men Philemon var ute i kattgården och grälade på Sagge, som gick ute i trädgården i sele och koppel en lång stund. Och tydligen hade Sixten, Jenny och Majsan suttit i sitt köksfönster och iakttagit det hela... vi klosterkatter har stenkoll på reviret, och många fönster att övervaka markerna från. Jam, markerna, det är trädgården, alltså...

På kvällen åkte mattarna iväg i bil för att titta på en stor eld, lyssna på tvåbeningar som sjöng om våren och fika i något som kallas hembygdsgård. När de kom hem bjöd de på jamargod mat och sedan fick vi smakbitar av deras mat också - grillad karré - mmm! *slickar morrhåren* Det de drack till, fick de behålla själva... alkoholfritt vin, kallades det visst. Jag föredrar kallt, friskt vatten... gärna i gammelmattes glas. Varför? För att det retar henne, förstås *fnissar*.

Oj, nu måste vi rusa - Väsbytjejen Flisan fyller hela 14 år och har fest ikväll!

PS. Idag hittade matte en fästing i pälsen på Philemon... *ryyyyys* DS.

4 kommentarer:

 1. Härligt med solen, så att man kan vara ute igen. Ni håller verkligen koll på varandra från kattgårdar och fönster. Skönt för Sagge att vara ute. Hoppas att det går allt bättre att ta av honom selen, så att blodvite inte uppstår. Grillad karré låter som en riktig fest! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Sån fin dag! Trots Philemonfästingen! Hoppas att det fortsätter så här nu - varmt och soligt och med spaning från fönster och från gård!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Fästingar är INTE kul !
  Stor Kram och Massor av Tazz :-)

  SvaraRadera
 4. Va!! Fest igen?. Tokigt att man skulle missa den. Men nu är det bara att hoppas att nån av bloggkompisarna har nåt att fira snart igen, så man får festa igen.

  SvaraRadera