Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 9 april 2012

Philemon

Påsken lockar fram de allra mest religiösa hos matte, har jam märkt. När hon kom him från Stockholm plockade hon av altaret alle di där spinnande tingen som brukar stå där, å sen har hon ägnat helgen åt att tvätta dukar å städa å ha saj i kapellet. Jau försökte förstås hjälpa te, men de ville hon ente fast jau visa hinne att jau kunne balansera riktit bra på strykbrädan å ente rörde strykjärnet me en endaste tass... hon sa bara som hon brukar, att jau "vau i vägen"! När hon vau klar, lau hon tebaks dukarna på altaret å ställde tebaks alle tingen där de hade stått förr... vau va meningen me de? undrar jau.

Men hon gjorde en annan sak osse, som va nytt för maj. Hon elda nåt som kallades "rökelse" å som doftade jamarkonstit i hele huset, å då blidde Imma alldeles salig å jama att "nu kände hon saj som en kattunge igen" för så gjorde allti matte när hon vau liden... mycke märklit, om jau får jama så. Annars eldar matte bara rökelse i kapellet, men nu i helgen har hon eldat här uppe i huset osse... å så har hon sjungi mycke mera än hon brukar.

Nåjam, den där konstia tvåbeningen som ente ville ha katter i knäet - kan ni tänka er, de e så dumt att man knappt tror de! - har åkt him te saj igen. Den andra, den som gosar så jamartrevlit, är kvar, dock, så jau har det riktit gott! Fast jau undrar varför hinnes egna katter ente vill ha hinne himma över påsken? Om jau hade vare dom, hade jau allri låti hinne åka bort så här!

Jahajam, har ni haft de bra i helgen då? Vi har fått en massa go mad, särskilt rökt skinka å ägg å räkor, så jau är nöjder. De enda trista är vädre, som plötslit kom av saj totalt å börja snöa å bli kallt... så jau har ente fått va ute i kattgår'n på jamarlänge *suckar djupt*.

7 kommentarer:

 1. Låter som ni har haft det trevligt och gott ändå. Bra gosare ska man vara rädd om! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Våren tog bara en paus för att hämta andan lite.
  Den kommer tillbaka med nya krafter ska du se.
  DÅ får du vara i kattgården igen :)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Även om matte påstod att du var i vägen så tror jag hon hade stor hjälp av dig när hon ordnade i kapellet. Hur hade det annars gått? Märklig gäst ni har som inte är hemma hos sina egna katter. Hoppas de blir väl omtasstagna av nån i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. O-ja! - Den här gästen är så mån om sina kissekatter så de bor hos en kvinna som de är väl förtrogna med. Hon skulle aldrig ha åkt ifrån dem annars för hon älskar sina små pälsklingar och ingen har så smekande mjuka händer som hon. Till och med Imma som är så kräsen tycker mycket om att bli smekt av henne.

   Radera
 4. Mjausan det är kattkalas hos oss den 12, för jag/Tarzan fyller år då, så är ni välkomnna om ni har tid!
  Tass tass
  Tarzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi har tid! Vi kommer, alla åtta - skall genast boka limon, så att det inte strular med resan. Skall vi ta med oss något ätbart?

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 5. Konstig sak som inte vill ha katt i knät ?!?!
  Hm......
  Tazz&Kram

  SvaraRadera