Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 19 april 2012

Matte lånar bloggen 1: Sagge

Imma har varit vänlig nog att låta mig låna bloggen för ett par speciella inlägg om jag lovar att "inte göra det till en ovana", som hon jamade åt mig... så det skall jag förstås inte göra. Men jag ville få berätta dels om den underbara bloggträffen i Malmö, dels om Sagges koppelträning - och för att göra det lite enkelt för mig själv, börjar jag med Sagge.

Medan jag var i Skåne, tränade gammelmatte och Sagge sele-och-koppel-användande. Det gick alldeles utmärkt... som alla ovana katter, drabbades Sagge av akut balans-brist och föll omkull när selen kom på för första gången, men sedan vande han sig snabbt och fullkomligt älskade utelivet! Tyvärr var ju kameran med mig till södern, så hon kunde inte ta några bilder... men idag har vi reparerat den bristen och kan bjuda på ett litet fotoreportage från en spinnande timme i trädgården.

Sagge funderar lite över kopplet som hänger
efter honom överallt


Full fart! Sagge springer så att
kameran inte hinner med


Om Sigge kan jaga svamp,
kan väl jag jaga tulpanlökar?!?


Altanmöblerna måste förstås
också undersökas nosologiskt


Philemon har fått syn på Sagge...
Va'! Får han gå ut men inte jag?!?


Väl inne igen blev jag snabbt klar över vad som hade hänt när gammelmatte blev biten häromdagen - Sagge vill inte gå in, utan bits när man tar av honom selen. Jag fick ta ett hårt tag i hans nackskinn för att få av selen och sedan satte jag mig på sängen och väntade ut hans frustration, pratade lugnande och lät honom vanka av och an tills han kom tillbaka och ville gosa. Efteråt lekte vi, gosade och hade det bra en lång stund, innan jag lämnade honom för att ta hand om bitmärkena. Nej, det blev inget allvarligt sår - jag hade en tjock kofta på mig så hans tänder kom inte riktigt igenom *ler*.

Sagge visar upp sin fina gosmage

7 kommentarer:

 1. Åhh va stilig han är! Och riktigt duktig också som vågar gå med sele, det hade jag absolut inte själv vågat. Han kanske bet er för att han inte ville bli av med selen? Testa och låt honom ha den på vetja efteråt också ;)

  Nosgos och Mjölkisar (till HELA kattgänget)

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder och vad härligt för Sagge att komma ut på promenad. ibland är det lite jobbigt att gå in för man vill ju upptäcka mera! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Kan berätta att gammelmatte ikväll har pratat i telefon med Sagges husse, som mår MYCKET bättre och börjar kunna komma hem på permissioner... så snart skall Sagge och husse få träffa varandra ordentligt! *lycklig*

  SvaraRadera
 4. Han är väldigt tjusig tycker vi! Tänk så roligt det blir när de för träffas igen!!
  nosgos å fredagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Ser ju ut att gå riktigt bra med Sagges promenader i koppel :)
  Kul att höra att Sagges husse snart ska få komma hem på permissioner :)

  SvaraRadera