Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 23 maj 2012

Imma

Igår rymde mattarna hemifrån och blev borta hela dagen. De kom faktiskt inte hem förrän vid midnatt! *fnyser* Och då visade det sig att de hade varit otrogna... lyckligtvis med de tuffa Bie-killarna, som vi känner sedan förut och litar på, men i alla fall.

Det var nämligen så att Svarts, Moses, Pis och Prickens Hussefar fyllde år nyligen, men då hade inte mattarna möjlighet att fira honom... så igår, när de för en gångs skull hade en lucka i schemat, stack de iväg till Bie (som ligger norr om Katrineholm, för den som inte vet det) med tårta och blommor. Det verkade som om Hussefar blev glad över besöket, sa matte när de kom hem i natt, och så berättade hon stolt att hon hade fått gosa Pis mage! Jodå, det finns faktiskt bildbevis på det... undrar just hur hon gjorde, för vanligen är det ju bara tant Kapten Karlsson som får göra det. Kanske mutade hon honom? Ett par dentabits kan ju få vem som helst att bli lite svag...

För säkerhets skull tömde jag kameran och gick igenom bilderna - jam menar, man måste ju ha liiite koll på vad ens matte har för sig när man inte är med, eller hur? Och här är lite av vad jag hittade:


Här sitter gammelmatte och Hussefar och tittar på bilder

Hussefar var vänlig nog att visa foton på Hedda-båten, och på fina pensionerade militärhunden Jejno som han är daghusse åt, och lajv som är en av hans stora intressen (förutom katterna, som betyder allra, allra mest för honom!).

Jejno kanske vore en trevlig kompis åt Sigge Svamphund förresten? De verkar älska spa lika mycket bägge två! Och pinnjakter.


Här ligger matte och Pi och gosar skamlöst!


Moses, mystikern bland killarna, var mer försiktig...


... och Svart mediterade i deras fina kattgård


Här är deras fankattiska utsikt! Visst är det vackert?

Pricken hade däremot hälsat att han för säkerhets skull höll sig undan... han ville inte riskera att besöket var veterinärer eller sticketanter, hade han jamat till Hussefar. Nå, hursomjam åkte inte matte och gammelmatte från Bie förrän en bra bit över 21, och sedan stannade de i Vingåker för att äta en liten bit mat. Tänk, det var så varmt ute - fast det var så sent på kvällen - att de kunde sitta på uteserveringen! Och sedan fotade de den här vackra solnedgången...

1 kommentar:

  1. TYPISKT 2-benta att vara rymningsbenägna så fort dom får en lucka i sina schema !
    Min matte och husse vet vart Bie ligger för där har dom kört förbi ett par gånger :)
    Tror att er matte mutade Pi med dentisar faktiskt ;-)

    SvaraRadera