Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 4 maj 2012

Majsan

Ni får ursäkta oss att ingen av oss tassade i bloggen igår... men vi fick ett så spinnande paket att vi blev alldeles upptagna med det hela dagen och kvällen *kuuurrr*. Paketet var JAMARSTORT och alldeles fullt med leksaker, godis och kattmynta... och så låg det ett papper i, där det stod att alltsammans var en present från Alice och hennes familj. Ni minns väl Alice, som var bloggkatt på Södertälje katthem precis som Jenny och jag varit också?

TUSEN TACK, ALICE OCH NI ANDRA!!! Vi blev JAMARGLADA! Och det skall ni nu få se bildbevis på, för matte blixtrade riktigt flitigt medan vi undersökte alla sakerna i paketet... och även om det inte finns bild på just det, fick både Sagge, Rafael och Sixten också leksaker (matte berättade att när hon hade lagt sig, hörde hon hur det kvittrade hysteriskt i övervåningen - det var Sagge som lekte med en av de saker som kunde låta som en fjäderkotlett!)


Imma, vår abbemissa, fick naturligtvis kolla innehållet först


Hon måste ju kolla att allt var säkert att tassera för oss andra


Philemon blev alldeles tossig i den långa masken


Titta, han t.o.m. slickar på den!


Sedan var det min tur att titta vad som fanns att välja på


... och snart var också de andra där, nyfikna och leksugna!


Assar är en Mästerkatt i konsten att leka!


Rafael var mycket nöjd... medan vi lekte, gosade han med gammelmatte

Och nu måste ni tillåta mig att få skvallra... ehrm, informera... om Philemon. Ni vet ju att han har jamartunn päls - och då menar jag verkligen TUNN?!? Igår kväll jamade Imma för oss att han har blivit alldeles solbränd på huvudet och öronen av att vara ute i kattgården hela dagarna! *fniss* Så nu håller matte honom inne ett tag, och hon skall visst smörja hans öron med filmjölk så att hettan lägger sig... *sänker rösten*... han är visst ROSA på hela kroppen av allt solande, har vi hört!

*Sex husisar rullar sig på golvet av skratt, medan Imma försöker dölja att hon deltar i munterheten. Philemon drar sig surmulet tillbaka och tröstsnuttar på sin (mattes) luddiga kofta*

PS. Glömde ju att visa er HELA innehållet i paketet! Så här mycket saker fick vi:

4 kommentarer:

 1. Vilket fint och skojigt paket som Alice och hennes familj skickat. Där fanns hur mycket som helst att sysselsätta sig med! Bra att Philemon får hålla sig undan vårsolen ett tag. Det känns säkert obehagligt med solsvedan, men filmjölk brukar kunna lindra (påstår matte). Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Det är inte många som tänker på att även vissa katter kan bli röda av den starka vårsolen. Stackars Philemon! Det svider när man blir bränd av solen.

  Alice och hennes familj är jamarsnälla!!!
  De tänker på alla och är så givmilda. Hoppas att ni får roligt med de leksaker ni fick och att gottiset smakar!
  Vi ser att ni har fått våra favvis-stickisar! Sjöbogårdens i två smaker. MUMS!
  Hon har skickat massor med saker till vår matte med! Ljudböcker och filmer var det i paketen hon fick!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt att paketet kom fram innan helgen, matte trodde inte det skulle komma förrens nästa vecka. Vi hade en utrensning här bland alla våra leksaker och tänkte att ni som är så många kanske skulle uppskatta dem mer än vad vi gjorde. Matte kallar oss bortskämda men det vill jag bestämt avvisa! Dessutom hotade matte med att vi hade så mycket leksaker som vi inte använde så vi skulle inte få några nya. Då slog vi våra kloka katthuvuden ihop och sa att vi ger bort dem vi inte använder, så kan matte köpa nya till oss.... *fnissjam* Man får ju inte vara dum... Hoppas ni hittar något roligt allihopa, de flesta är nästan helt nya eller använda lite grann bara.
  Stackars Philemon som bränt sig. Matte hälsar att hon vet precis hur han känner sig, hon bränner sig också jamarlätt.
  Fast jag måste nog erkänna att jag fnissade lite åt en rosa katt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Vad snällt av Alice att skicka presenter till er alla. Hon har vid flera tillfällen varit på katthemmet också och givit både godis och leksaker till sina gamla kompisar som bor kvar här. Stackar Philemon. Man får vara försiktig med solen så här års om man har tunn päls!

  SvaraRadera