Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 21 maj 2012

Jenny

Bolis Jenny rapporterar att skum verksamhet har försiggått i huset idag *honnörssvans och ställningstass*. En okänd tvåbent individ uppehöll sig under flera timmars tid på vår altan och förde oväsen av lika okänt slag, såsom skrapande, hamrande, hackande och klirrande. P.g.a. persiennernas läge till skydd mot alltför kraftigt solsken var det svårt för undertassad att få någon riktig överblick, men jag kunde se att hans ben var iklädda arbetsbyxor och tidvis stod han på knä utanför vår altandörr. Till min stora bestörtning hade han lierat sig med husets snabeldrake! *upprörda morrhårsdarr* Jag kände nog igen den fulingen, även om den oftast bor på andra sidan, där abbemissan har sin cell. Detta måste undersökas noga... bland annat skall givetvis förhör hållas med samtliga i huset boende tvåbeningar och katterna i andra änden av huset. Återkommer med mer information så snart jag kan. Klart slut!

Undertassat
Jenny, bolis

Senare inrapportering:

Hrm, nu har jag hållit ingående förhör, samlat information och forskat vidare i ärendet, och kan nu jama vad som skett så här långt.

Tydligen hette den mystiske tvåbeningen Glasmästarn, och hans uppgift på altanen var att byta ut tre trasiga glasrutor - två hos Imma och en hos oss. Därav alla konstiga ljud. Snabeldrakens del i det hela är fortfarande en smula oklar, men jag tror mig ha lyckats ta reda på att han hjälpte Glasmästarn att göra rent kring fönstren. Hm! *fundilerar* Huruvida han verkligen gjorde vad han sa, återstår att undersöka... jag har tyvärr inte fått tillgång till altanen för en närmare nosologisk undersökning, utan fortsätter att spana från fönstret i vardagsrummet. Enligt ett viktigt inside-jam från Imma, vår abbemissa, skall delinkventen återvända i morgon bitti för att avsluta jobbet. Hans ursäkt för att inte bli klar redan idag var att solskenet mjukade upp kittet för mycket (detta är dock en detalj av så specifik natur att jag som bolis inte har rätt utbildning att avgöra uppgiftens adekvansvärde). Får spana vidare! Klart slut!

Undertassat
Jenny, bolis

5 kommentarer:

 1. En riktigt proffsigt bolisrapport om dagens händelser!
  Bra jobbat Bolis Jenny!
  Vi ser fram emot vidare rapportering!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Jamarns vilken bra rapport. Du har verkligen koll på vad som händer hemma hos er. Fast det måste varit lite otäckt när arbetaren lierade sig med snabeldraken.

  SvaraRadera
 3. Väl utfört arbete, innebär fortsatt spaningsarbet under morgondagen förstår vi av detta.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Man kunde ana redan när du bodde på Södertälje Katthem att du var alldeles speciellt begåvad i att undersöka olika saker, men att utvecklingen skulle gå så här långt är ändå en överraskning. Du har redan insett att man inte kan släppa lös tvåbenningar utan noggrann kontroll. Fortsätt ditt viktiga arbete!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, tycker du det? Tackjam så mycket! *rodnar om nosen* Jag försöker göra mig nyttig här i klostret och inte bara njuta av livet, fast jag har det väldigt bra... Imma säger att man skall föra vidare det goda livet givit en, så att ännu fler får del av det... och nu när vi inte har sekerhetskatten Conny kvar hos oss, ankommer det på mig att ta tass om trygghetsfrågorna här.

   Kurr från Jenny, bolis.

   Radera