Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 20 maj 2012

Sixten

Idag är det lugnt i hela huset... vi katter har spritt ut oss, somliga sover på sköna ställen och andra sitter i fönstren och mediterar. Själv har jag placerat mig i köksfönstret, som vetter åt baksidan av vårt revir... här finns mycket att se, som fjäderkotletter och fjärilar och mattarna som donar med lite av varje, och så tänker jag så bra när jag sitter här och samlar vitaminer i pälsen. Tvåbeningarna, som inte begriper bättre, tror att vi katter bara solar när vi sitter (eller ligger) alldeles still i en solstrimma, men faktum är att vi sköter om vår hälsa - och vad kan vara viktigare?


Bilden är tagen på ett annat av mina tänkarställen

Idag har jag sett att Sagge har klättrat omkring i kattgården, ätit gräs och solat, han också. Det betyder att Imma och Philemon har varit instängda i vardagsrummet och att Sagge fått vara lös och ledig i resten av lägenheten... skönt att det går att göra så, eftersom jag har förstått att Sagge inte mår bra instängd i sitt rum. Och vem skulle göra det? Alldeles ensam, utan sin husse och utan något vettigt att ta sig för. Leksaker är bara roliga ett tag, och äta och sova kan man ju inte syssla med HELA dagarna... man behöver lite hjärn-stimulans också, och vem vet hur mycket han ser av världen från sitt fönster? Det sitter så högt upp att han nog mest ser himlen och trädtopparna, tänker jag. Fast igår hörde jag matte säga att Sagges husse skall komma hem på permission igen, och då hoppas hon att Sagge får komma hem åtminstone några dagar och vara med honom... och snart borde hussen få flytta hem från sjukhuset på riktigt, om jag har räknat rätt på dagarna. Få se nu... Sagge kom hit veckan före jul... *räknar på klorna*... det blir fem månader! *stora ögon*

På tal om Sagge, skall han snart tillbaka till ögonveterinären igen, sa gammelmatte. Det går inte så bra med medicineringen, tyvärr... så matte hoppas att veterinären skall ha något annat klurigt att komma med. Imma, vår abbemissa, skall också till veterinären för att ta ett prov som visar hur hennes sköldkörtel mår, hörde jag - hm, undrar vad det är för något? Får fråga matte, hon brukar veta sådant. Rafael behöver däremot inte följa med till veten, för hans päls är fortfarande jättekort utom kring huvudet och på benen - ni skulle se honom - det ser ut som om han har byxor på sig! *fnissar*

Nej, nu skall jag klättra ner och knapra i mig lite torrfoder... vi fick en ny sort igår, som heter Royal Canin Neutered Satiety Balance och som är jamargod!

3 kommentarer:

 1. Skönt att Sagge får tassa ut.
  Hur länge ska han vara kvar hos er tror ni?
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi försöker ta reda på det, för han mår ju inte bra av att vara instängd så här... men givetvis måste hans husse få bli frisk, innan Sagge kan flytta hem. De längtar nog väldigt mycket efter varandra, tror jag!

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 2. Faktum är att många människor skulle må bra av att lära sig av katterna hur man ligger i en solstrimma och laddar batterierna :-)

  SvaraRadera