Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 6 maj 2012

Matte om Sagge igen

Äntligen tror vi att vi har hittat en lösning som fungerar! Idag stängde jag in Philemon och Imma i vardagsrummet (där finns både låda och färskt dricksvatten), och så släppte vi ut Sagge att röra sig fritt i min lägenhet samt i kattgården... jag tror att det gjorde honom gott, även om jag fick luras för att få in honom i rummet igen efteråt. Måtte han inte vara alltför besviken på mig för det! Men jag visste mig ingen annan råd... att få honom att gå tillbaka till sitt rum frivilligt trodde jag inte på, så jag tog en kvast med mig och låtsades städa i rummet - och när han kom för att kolla vad jag gjorde, smet jag ut och stängde dörren *skäms*.

Att få i honom medicinen går så där halvbra, vilket betyder att han äter upp hälften av den blötmat som jag har blandat den krossade tabletten i. Funderar på att testa att preparera köttbitar, eftersom han äter ganska glupskt? Eller så får jag ta till de där djävulsredskapen som Max och Måns berättar om i sin blogg.

5 kommentarer:

 1. Låter bra att Sagge får komma ut och se sig om lite. Har du testat Max&Måns-metoden? Vi använder den här, när det är stora tabletter.
  nos.. öhh pussåkram
  lillie

  SvaraRadera
  Svar
  1. *skrattar* La just till den tanken i bloggen - skall absolut testa!

   Kram tillbaka från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera
 2. Verkar vara en bra lösning! Blir ju lite av varje då.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Matte rekommenderar verkligen M&M:s metod, hon fick det rådet av en vettis en gång när Wilma totalvägrade äta illasmakande smärtstillande tabletter efter en operation. Wilma hade ont och morrade och fräste och sa ifrån med klor och tänder och matte grät av förtvivlan, så till slut ringde hon vettisen för att höra om hon kunde komma dit och att de gav henne tabletterna, men då fick hon det här rådet och det har faktiskt fungerat varje gång det har behövts. Ta inte för mycket smör bara utan precis så att det blir lite kletigt, en halv ärtas storlek räcker och det är mindre att slicka i sig. Kleta in det ordentligt i pälsen på tassen så att det fastna och inte trillar av.
  Lycka till!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Jam, jam, alla sätt är bra utom de dåliga. Hoppas du hittar nåt sätt att lura i Sagge medicinen, för det är nog viktigt att han får den i sig i alla fall.

  SvaraRadera