Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 7 september 2012

Imma

Om ni undrar vad vi sysslar med, så håller vi oss undan. Ja, från stökandet, alltså. Matte har besökt ett dominikanskt kloster i Skåne och fått för sig att nu skall här se likadant ut... vilket tycks betyda "totalt avskalat". Undrar hur länge det varar? Hon brukar bli sådan efter att ha besökt ett etablerat kloster, men så småningom går det över...

Turligt nog skiner solen, så Philemon sitter i ett fönster och gonar sig och jag sitter i ett annat. Gammelmatte tar det lugnt - hennes hjärta orkar inte så mycket numera, så hon får göra saker väldigt sakta och med många pauser mellan. I katters takt, med andra ord! Så jag tror att husisarna är lika nöjda som jag är.

Kan hälsa från matte att det kommer ett online-reportage från deras Skåne-resa så småningom... jag har hjälpt henne att tömma kameran idag, och fann faktiskt en hel del intressanta bilder. Vad sägs om de här fjäderkotletterna?


Det är nog mycket mat på en skånsk gås...Fast den här fjäderkotletten var i mesta laget, tycker jag - tur att den inte var riktig! *ryser*

Fann också bilder på ett underligt djur utan ben... men med desto längre hals! Matte kallar dem lamor, men det är ljug för jag slog upp det i kattcyklopedian och där står det att lama är en titel på en buddistgubbe...


Matte säger att de visst har ben, men att de just då låg på demPå det där stället med jättegåsen hade de förresten katter också - fast de var inte heller riktiga, utan målade på stenar:

Och överhuvudtaget var Bialitt, som det hette, ett mycket bra ställe, säger matte. För de jobbade för hemlösa skånska katter! De sålde saker, delade ut broschyrer och samlade pengar till katthemmet i Arlöv, så matte la alla sina växelpengar i bössan och pratade katt med servitrisen en lång stund... och vet ni vad broschyren handlade om? Hur viktig TNR-metoden är som komplement till katthemmen! *kurr*3 kommentarer:

 1. Eftersom ingen har kommenterat det här inlägget så passar jag på att berätta att vi hade en helt underbar minisemester. Det är inte kvantiteten som räknas utan kvaliteten.

  Kram från gammelmatte Gitte

  SvaraRadera
 2. Mjau, kommer era mattar ihåg programmet: Bialitt, som gick ngn gång på -60 talet, det gör våran matte. Programledaren där hette: Lasse Holmqvist, säger matte.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gammelmatte hälsar att det var just därför hon ville åka dit! Och de hade mycket som påminde om programmet - skivor, artiklar från olika tidningar m.m.

   Radera