Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 14 september 2012

Imma

För en tid sedan blev matte intervjuad av en dam som studerar journalistik, och idag fick hon veta att de på skolan hade varit både positiva och intresserade av det matte hade berättat. Så nu är matte glad! Hon brukar säga att om folk inte vill att deras öron skall vissna, skall de inte fråga henne om Gud... för då slutar hon aldrig att prata *fnissar*. Och så säger hon att hennes kall som nunna nog är att visa för världen att nunnor är alldeles vanliga människor - fast det där är jag inte alldeles säker på, för matte är nog ingen vanlig människa. Hon tittar nästan aldrig på TV, hon har inga andra teknik-saker hemma än stereon och datorn (jam, och så mobilen, som hon avskyr, och digitalkameran, som hon älskar). Hon reser sällan på semester och har bara varit utomlands för kyrkans skull, hon går aldrig ut på nattklubbar och hon köper bara förståndiga kläder som hon snart har fläckat ner därför att hon inte ser sig för. Jam har aldrig sett henne i högklackat eller i fin klänning... jo, en gång, när gammelhusse skulle begravas hade hon en lång mörkblå klänning på sig, och en svart hatt! Då såg hon inte ut som matte, kan jag jama... för min matte går alltid i jeans eller mjukisbyxor och har en t-tröja eller skjorta till... utom när hon är i kyrkan, förstås, för då har hon speciella kyrkkläder på sig som vi katter absolut inte får ludda ner eller klösa på.

När jag tänker efter, ser matte inte ut som en nunna heller. Vi har en tjock bok i bokhyllan med bilder på nunnekläder och matte ser inte ut som någon av de där... hon säger att det är för att hon alldeles väldigt gärna vill se ut som en nunna och därför skall hon inte göra det, för det "matar bara hennes ego". Begrip det, den som kan?!?

Frågar ni mig, så tycker jam att det är bra att matte har vanliga kläder på sig, för då gör det inget att vi luddar ner henne alldeles väldigt varenda dag. Och hon har ingenting emot det, heller... hon säger att hon tar det som en stor komplimang att alla katterna vill ludda av sig på henne! Nej, matte är nog inte vanlig på något sätt - varken åt det ena eller det andra hållet. Hon är bara matte, och det gillar jag *kurr*.

2 kommentarer:

  1. Så har ni ju en av världens bästa mattar också!Nosbuff

    SvaraRadera
  2. :-) Framför mig, häromdagen,i en rondell var det en dam i en liten Fiat. Hon betedde sig konstigt och skulle prompt svänga höger fastän vägen var avstängd. Jag var på väg att tuta på henne, när Vägarbetarna fick henne på bättre tankar (vilket var bra för köerna växte bakom oss) och när hon svängde vänster (med en himla sula) så såg jag att det var en annan nunna! Å då tänkte jag att vilken tuuur att jag inte tutade på henne och sedan undrade jag om hon gått i en himmelsk körskola för när hon väl fick upp rätt kurs så körde hon som en rallyförare! :-)

    SvaraRadera