Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 18 september 2012

Jenny

Bolis Jenny rapporterar att här har hänt saker *svanshonnör*. I natt fick visst mattarna för sig att anordna en svimmingpöl i källaren eller vad det nu var de höll på med, men tydligen gick det inte bra, för gammelmatte såg ut som en halvdränkt råtta när hon kom upp och slängde sig på telefonen. Givetvis spetsade jag öronen och placerade dessutom ut resten av gänget på vakt vid fönster och dörrar, medan vi lyssnade på hur gammelmatte pratade om att "det inte gick att öppna dörren" och "jag klarar inte av att stänga av vattnet", och så kom matte också - iklädd badrock och handduk - och så våt som hon var i håret hade hon nog också badat i källaren. Tvåbeningar och deras sjukliga intresse för vatten...

En kort stund senare körde en stoooor röd lastbil eller vad det var upp på garageuppfarten och matte stängde in oss katter i vardagsrummet *misslynt*. Sex stora tvåbeningar med hjälmar på huvudena störtade in och försvann ner i källaren (tur att det är glasdörr till vardagsrummet, och att källardörren är mittemot) med en enorm plåtburk med snabel. Senare fick vi veta att det var en vattendammsugare! *ryser* Om de där karlarna också skulle bada, framgick inte, men när de kom upp igen var "gejsern i källaren" avstängd och vattensnabeldraken ordentligt mätt. Då var flera av hjälmnissarna blöta, de också... men mattarna var glada och tackade så mycket, och så åkte den röda bilen sin väg medan mattarna satte på te.

Idag har jag försökt reda ut begreppen lite mer och fått klart för mig att något som kallas hydroforen fick spader igår kväll och började spruta vatten i hela källaren. Hjälmnissarna kom från brandkåren och de dels tätade läckan, dels stängde av vattnet. Dessutom sög deras snabeldrake upp vattnet på golvet i källaren - över 1 dm var det tydligen! Nu sitter mattarna och väntar på att vår vanliga röris skall komma och laga felet ordentligt, och så skall det komma någon från försäkringsbolaget och kika på vad som har blivit skadat. Matte säger att hon har fått lägga en massa böcker på tork, för det är just böcker som förvaras precis utanför det där rummet där gejsern uppstod igår... jamjam, människor! Har de inte bekymmer så skaffar de sig.

Själva tar vi det lugnt och håller tassarna torra, så oss är det ingen fara med.

2 kommentarer:

 1. Tråkigt när det blir blötare inne än ute... Det borde räcka med allt det som kommer uppifrån ute.
  Tur att ni inte blev blöta om tassarna!!!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Men vad håller era mattar på med egentligen? *stora ögon* Tänk vilken tur att Conny inte höll på att kattefiera källaren när det hände, han hade kunnat bli jätteblöt ju!

  SvaraRadera