Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 28 september 2012

Philemon

Jau e så besviken på matte idau så det kan ni ente ana! *putar med underläppen* Igår kväll verkade det plötseligen som om jau skulle få lekkamrater - tvau stycken till pau köpet. Men sidan förstörde matte hele saken...

De vau så här att matte igår fick vida om tvau katter som skulle blivit avlivade ifall ingen tog hand om dem. En vau en äldre rexadam och en vau en ung påg som vau hälften rex och hälften oriental eller vau det nu vaur. Matte kontaktade di som skickade ut nödropet och sa att omifallatt di ente hittade något bra him till disse katter, så vau di välkomna hit åtteminsonde tills vidare. Så långt vau allting bra och jau började hålla klorna för att få hit nån att leka med... den gamla rexadamen vau nog lika sur som Imma, förståsens, men den unge pågen kunne nog ha vart skoj, tänkte jau.

Men så började matte att krångla. Hon sa att hon egentligen är jitteallergisk mot siameser, och tydligen är det så att orientalen är ett slagsens utklädd siames... begrip det, den som kan! Och så fortsatte hon med att vi redan är så många katter här i reviret och att vi egentligen ente ska ta emot fler för det är ente bra för di katter som redan bor här. Vaudå ente bra?!? Jau tyckte det vaur en jittebra idé! Nåjam, hon höll fast vid vau hon hade lovat - om katterna behövde oss, så fanns vi här.

Då fick hon ett mejl som sa att katterna hade fått komma till ett akuthem där di fick stanna så länge di behövde *suckar*. Matte försökte förklara för maj att det vaur bäst så, att man alltid måste si till det som är det bästa för katten... ja, vaudå? Jau är katt, och det hade som jamat varit alldeles utmärkt för maj med ena lekkamrat! Kunne ente matte ha tagit någon medicin eller skaffat gasmask eller något så att den där pågen ändå hade kunnat bo här? "Men den gamla damen då?" frågade matte. Jau jamade att hon kunde väl ha bott i akuthemmet eller suttit här och tjurat tillsammans med Imma... men det påstod matte att varken damen eller Imma hade mått bra auv. Och disse katter ville vau tillsammans, så man fick ente dela på dem.

Nu blir det inget med detta, tyvärr *suckar djupt*. Matte är så envis och påstår att Skaparkatten bistämmer sådana här saker... och eftersom det nu ordnade saj med ett hem åt katterna, vau det ente meningen att di skulle hit. Måste ta ett jam med den där Skaparkatten, tror jau...

3 kommentarer:

 1. Det var ju på sätt och vis tråkigt för dig, men jag tror det var bäst för alla andra parter. Nu hoppas vi att de här katterna snart får ett lika bra hem som du har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjaaaa... matte säger osse att det vaur bäst så här. Hon tror att jau inte hade varet lika förtjust i pågen som jau tror, för han hade noug varet större än maj och kanske tagit över hela reviret... *fundilerar*

   Tass från Philemon.

   Radera
 2. Tråkigt att du inte fick en liden påg att leka med Phille :(
  Men en sur gammal dam till hade nog vaurit mer än du kunnat tåla :)
  Så det var nog bäst att dom fick komma till ett annat hem i alla fall. Här har jag och matte försökt med operation övertalning på husse om att vi visst behöver en fluffboll till , men han sajer bara naj o naj o åter naj !
  Han påstår att det räcker bra med mig och att hade vi varit två Fluffbollar här så hade vi rivit hela lägenheten , förstår INTE alls vad han menar med det ??!!

  SvaraRadera