Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 19 september 2012

Matte

Igår tisdag och idag onsdag har jag varit kattvakt åt min vackre Mästerkatt i hans eget revir. Till min förvåning (och lite glädje, för det visar ju att han inte fäst sig för mycket vid mig utan verkligen knyter an till sin husse) har han varit blyg och inte kommit fram utan spanat på mig från trygga platser medan jag skött om mat, vatten och sandlåda.

Idag på morgonen blev han dock tvungen att komma tillräckligt nära för att ludda ner mig på sitt gamla vanliga sätt *ler stort*. Jag kom nämligen för att stuva in honom i transport-buren och ta honom med mig till veterinären. Han försökte gömma sig i badrummet, där han kröp ihop till en boll, men jag lyfte helt sonika upp honom, pussade honom på huvudet och tråcklade in honom i transportburen, och så bar det av till Mariestad där Margareta Jonsson, ögonspecialisten, väntade.

Hon var idel vänlighet och positiv anda, kan jag berätta. För Sagges öga har läkt! Själva sjukdomen går ju inte att bota, som jag skrivit tidigare, men han är helt symptomfri och behöver inte medicineras förrän nästa skov (vilket förhoppningsvis dröjer länge). Och Sagge var så gosig, kröp upp i min famn och luddade alldeles väldigt... så jag passade på att låna en klotång och klippte hans klor, när han nu var så ämabel.

Ytterligare en trevlig nyhet väntade: Royal Canin höll på med en undersökning om katters matvanor m.m. och alla som fyllde i frågeformuläret fick en påse mat av valfri sort! Så den påse Renal Special (Immas specialfoder) jag hade tänkt köpa för 345 kronor, fick jag nu alldeles gratis... det var en lika oväntad som glad överraskning.

Nu är Sagge hemma hos sig igen, jag har lämnat en noggrann skriftlig redogörelse för ögonundersökningen till husse (som kommer hem i kväll) och det börjar bli dags att planera för morgondagens veterinärbesök för Rafael och Jenny. Den förstnämnde skall rakas, och den sistnämnda testas för diabetes... hon dricker väl mycket och står ofta vid kranen i köket och skriker att man skall sätta på den, så jag vill för säkerhets skull kolla hennes sockervärden. Själv diabetiker vet jag ju hur viktigt det är!

1 kommentar:

  1. Skönt att höra att Sagges öga har läkt och att han trivs med att vara hemma hos in husse igen !
    Åh vilken glad överraskning att få gratis foder :)
    Hoppas det går bra med både Rafael och Jenny hos vetten imorgon !
    Ska hålla tassarna i kors

    SvaraRadera