Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 29 januari 2013

Imma

Idag har mina klostermissar fått lära sig att inrätta ett fältsjukhus här i mitt vardagsrum och ta tass om sjuka tvåbeningar. Matte är visserligen på bättringsvägen, men istället har gammelmatte insjuknat och vi får kolla deras feber och lyssna på andningsvägar... jam, vi har tassarna fulla, skulle man kunna jama. Fast ringa återbud till arbetsterapeuten fick gammelmatte göra själv, och jag misstänker att hon får ringa återbud till vattengympan i morgon också... matte funderar dock på att åka ändå, för dels behöver gammelmattes sovmaskin översyn och dels ligger deras enda kvarvarande västgötasläkting på sjukhuset med ny-amputerat ben. Han är 95 människoår gammal och ändå pigg, så de tror att han skall kunna komma hem till sitt hus igen och gå på protes-ben... vilken kämpe, va'?

Och var nu inte oroliga - åtminstone matte kommer till Örebro nu på lördag, och vi hoppas att gammelmatte skall vara pigg då också och kunna följa med!

Nej, nu måste jag ta itu med tjejernas valtassade försök att linda in gammelmattes huvud i våta handdukar för att få ner febern... de är duktiga, både Jenny och Majsan, och de vill så väl - men de försöker linda kring munnen och näsan också... ojoj! Och Rafael sitter och gråter över att gammelmatte inte orkar gosa med honom. Jamjam, han skall snart få annat att tänka på, för jag tänker placera honom och Assar som värmedynor tätt intill gammelmatte, medan Philemon får värma matte och Sixten hjälpa mig med lite av varje.

4 kommentarer:

 1. Jösses, krya på er! Men är det så klokt att åka till någon som nyligen amputerat en kroppsdel om man är lite halvrisig? Inte vet jag, för jag är ingen läkare, Mer en tanke bara. Var rädda om er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du har alldeles rätt och vi har beslutat oss för att ringa och berätta det för vår släkting i morgon. Infektioner är det sista han behöver just nu! Kram och tack för omtanken!

   sr. Carina, klosterkatternas tillfrisknande tjänarinna.

   Radera
 2. Kattmaffian skickar lite extra spinnhealing till er och vår matte
  hälsar att hon hoppas att ni kryar på er snart!
  NosGos och kramar

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, sånt här får ju bara inte hända alldeles innan en träff i Örebro. Vi håller i alla fall tassar och tummar för att både matte och gammelmatte snabbt kryar på sig!

  SvaraRadera